Fun

Letu Štuke i Pipsi otvorili 24. Špancirfest

Foto: Kiki ON/YouTube

U Varaždinu je u petak počeo 24. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja u deset dana donosi više od 500 programa – koncerte, ulične performanse, predstave, ples i druge sadržaje.

Duša Špancirfesta koji će potrajati do 28. kolovoza, su ulični izvođači koji će i ove godine u Varaždin stići iz svih dijelova Europe. Njihov je popis sastavljen od mobilnih izvođača među kojima će biti bubnjari, kostimirani performeri, štulaši …

Glazbeni dio Špancirfesta publici nudi raznolik program na četiri glavne i više manjih pozornica na ulicama i trgovima povijesne jezgre grada. Neizostavan dio Festivala je i kazališni program kod vile Bedeković.

Povratak predpandemijskih brojki

Direktorica Turističkog ureda grada Varaždina, Jelena Toth, rekla je Hini kako će se u sklopu Špancirfesta u idućih deset dana na pozornici na otvorenom varaždinske povijesne gradske jezgre održati više od 500 različitih programa. Program je raznovrstan i očekuje veliki broj posjetitelja.

Toth je podsjetila da je prošle godine službena brojka posjetitelja bila 230 tisuća, a 2019., prije pandemije, 300 tisuća.

“Nadamo se da bi se ove godine mogli ponovo približiti brojci od 300 tisuća. Naravno, dosta toga ovisi i o vremenu. Zaista smo dali sve od sebe da pripremimo Špancirfest, da opremimo prostor, da osmislimo kvalitetan sadržaj,” kazala je direktorica varaždinskog TZ-a, napomenuvši da je vrijeme jedino na što se ne može utjecati.

>>>Posjećenost 23. Špancirfesta potvrdila ‘želju za normalnim životom’

Svi festivalski programi održavat će se na otvorenom, a ulaznice se naplaćuju samo za programe kod vile Bedeković. Glazbeni dio Špancirfesta večeras će na pozornici kod Starog grada otvoriti bendovi Letu Štuke i Pips, chips & videoclips, u subotu će nastupiti Daleka obala, a u nedjelju Petar Grašo.

Pratite nas na Google vijestima