Biznis i ekonomijaPreporučeno

LGBT izlet srušio vrijednost Anheuser-Buscha za 27 milijardi dolara | VIDEO

Tržišna vrijednost belgijske multinacionalne pivare Anheuser-Busch InBev u posljednja je dva mjeseca propala za oko 27 milijardi dolara nakon što je tvrtka u Sjedinjenim Američkim Državama popularni brand Bud Light odlučila promovirati u duhu pomodnog LGBT aktivizma.

Pivara je za “native” reklamu unajmila transrodnog aktivista Dylana Mulvaneya koji je na TikToku uz gutljaj proslavio svoju prvu godinu transformacije u ženu što je pak provociralo neočekivano široki bojkot branda u pravilu poistovjećenog s muževnošću.

>>>Nova vlasnica Miss Universe ima penis | VIDEO

U ilustraciji navedenog, konzervativni roker Kid Rock na svojem je imanju “jasno i koncizno” zapucao po limenkama.

“Prostor u kojem ne treba biti”

Dionica Anheuser-Buscha ovih dana kotira oko 20% lošije nego prije spota. Njegova je tržišna vrijednost pala sa 134.55 milijardi dolara na 107.44 milijarde dolara.

Fox Business piše da je svibanj bio najlošiji mjesec za pivaru od njezinog uvrštenja na burzu.

“Problem je što to vaš brand jednostavno odvodi u prostor u kojem on ne treba biti, i to samo stvara puno snažnih osjećaja o nečem što zapravo nije povezano s proizvodom ili brandom,” komentirao je Timothy Calkins, pomoćni voditelj odjela marketinga u Northwestern Kelloggu. “Zbog toga mislim da će puno marki biti uistinu pažljivo oko onog što čine, osobito oko pitanja koja nisu izravno povezana s proizvodom ili uslugom.

Uprava Anheuser-Buscha od izleta postojano sanira štetu, no samoranjavanje uočljivo pogoduje rivalima, uključujući Molson Coors, Constellation Brands i druge.

>>>Florida zabranila seksualnu orijentaciju u ranoj dobi

Fox News Digital bilježi da trgovci pojedine serije Bud Lighta daruju besplatno ili bacaju jer im je istekao rok trajanja.

Poučak

Anheuser-Busch novi je u rastućem nizu poučaka da siljenje pojedinih svjetonazora, forsiranje i nametanje “budnosti” koja je rezultirala izgubljenim djevojčicama u multikulturnom Pedru Panu, gay pusicom u klincima namijenjenom Buzzu Lightyearu i hrpom trulih rajčica za Eternals nije profitabilno niti univerzalno.

Kismet je i u duhu pomodne maksime Go Woke Go Broke.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Dobar primjer generalnog sentimenta je i usud pivare Anheuser-Busch čiji je LGBT izlet “kažnjen” s gubitkom vrijednosti od 27 milijardi dolara. […]

  2. […] >>>LGBT izlet srušio vrijednost Anheuser-Buscha za 27 milijardi dolara | VIDEO […]

Comments are closed.