Biznis i ekonomijaPreporučeno

Lindner: Njemačka će odbiti europski plan o ukidanju motora s unutarnjim izgaranjem

Njemačka vlada neće prihvati plan Europske unije za zabranu prodaje motora s unutarnjim izgaranjem od 2035. godine, rekao je u utorak ministar financija Christian Lindner.

>>>BMW isporučio rekordnih 2.21 milijuna vozila | 2021.

Europska komisija u borbi protiv klimatskih promjena priželjkuje smanjenje emisija plinova koji griju atmosferu na arbitrarno odabrane razine iz 1990-ih što podrazumijeva njihovo smanjenje za 55% do 2030. godine.

Izvršno tijelo također je predložilo da se emisije CO2 iz novih automobila smanje za 100% do 2035. godine što podrazumijeva prekid proizvodnje tradicionalni motora i prelazak na električne i druge pogone, uključujući vodik.

>>>VW će prodaju motora s unutarnjim izgaranjem u Europi dokinuti do 2035. godine | Zellmer

Vijeće za okoliš Europskog parlamenta prijedlog je podržalo u svibnju a zastupnici u lipnju, no predstavnici vlada u Vijeću Europske unije tek trebaju pomiriti gledišta.

Govoreći na eventu njemačke industrijske udruge BDI, Lindner je rekao da Njemačka i njezini predstavnici u vijeću neće prihvatiti predloženu direktivu.

>>>Audi prestaje s razvojem novih generacija motora s unutarnjim izgaranjem | Duesmann

Zabranu je karakterizirao kao pogrešnu i izrazio uvjerenje da će motori s unutarnjim izgaranjem imati svoje niše, iako će Njemačka postati vodeće tržište za električna vozila.

>>>Daimler traži ‘iskren razgovor’ o povećem gubitku radnih mjesta, elektrifikaciji industrije

Lindner je lider poduzetništvu predane stranke Slobodni demokrati (FDP) koja vlast dijeli sa Socijaldemokratima i Zelenima.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Reuters

Comments (2)

  1. […] Lindner: Njemačka će odbiti europski plan o ukidanju motora s unutarnjim izgaran… 22/06/2022 […]

  2. […] >>>Lindner: Njemačka će odbiti europski plan o ukidanju motora s unutarnjim izgaranjem […]

Comments are closed.