Biznis i ekonomija

Lionsi darovali kombi Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije

LCI/Logo

Nakon što je u potresu ostala bez kombija, Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije u Sisku ovoga je vikenda dobila novo vozilo koje su joj osigurali Lions Distrikt Hrvatska i donatori akcije “I mi živimo tu”.

Vozilo vrijedno 70.000 kuna predsjedniku Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Danku Tomaniću simbolično je u Sisku predala predstavnica Lionsa Vinka Mitrović.

>>>Apel za pomoć slijepim osobama koje su u potresu ostale bez sigurnog doma

“Ova donacija doprinos je boljem funkcioniranju udruge u teškim uvjetima i pomoć za njezinih 138 članova koji svakodnevno imaju potrebu za prijevozom”, rekla je Mitrović.

Dodala je kako su Lionsi Hrvatske do sada donirali 30 mobilnih objekata na potresom stradalom području te stanovništvu Banovine uručili LCIF-ovu donaciju s konzerviranom hranom, grijalicama, produžnim kabelima i kuhalima za vodu.

Mitrović je obećala da će članovi Lions Distrikta Hrvatska i dalje pomagati potresom pogođenom području.

Na primopredaji su bili i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak,  gradonačelnica Siska Kristina Ikić-Baniček, načelnik općine Topuskog Ivica Kuzmić te mnogi dužnosnici D-126 i članovi Lions klubova.

>>>UGP traži povrat PDV-a: sredstva su za ugrožene, a ne za punjenje državnog proračuna

Lions Clubs International (LCI) međunarodna je nepolitička organizacija koju je u 1917. godini osnovao “otac društveno odgovornog poslovanja” Melvin Jones. Sjedište tvrtke je u Oak Brooku u američkoj saveznoj državi Illinois.

Prema podacima iz siječnja 2020. godine LCI je imao više od 46 000 lokalnih podružnica i oko 1,4 milijun članova u više od 200 zemalja širom svijeta.

Grabancijaš/Hina