PolitikaPreporučeno

Longin predstavio program za ‘sigurnu, snažnu, solidarnu, pametnu i plavo-zelenu županiju’

Predstavljanje programa Božidara Longina; Foto: HINA/Zvonko Kucelin

Zadarski župan i kandidat HDZ-a na lokalnim izborima za još jedan mandat na toj dužnosti Božidar Longin predstavio je u srijedu u Zadru predizborni program, a za novi mandat borit će se pod motom “Sigurno dalje”.

Longin je predstavio svoju listu i koalicijske partnere – Hrvatsku stranku prava, Stranku umirovljenika i Narodnu stranku – Reformiste te današnji datum 5. svibnja povezao s pet ključnih odrednica svojeg programa: sigurnom, snažnom, solidarnom, pametnom i plavo-zelenom županijom.

“Zadarska županija i dalje je jedan od najrazvijenijih krajeva naše Domovine i u doba najveće krize zaposlenost je ne samo očuvana, nego i povećana. Naša je županija jedno veliko gradilište jer se realiziraju brojni projekti kako u zaleđu, tako i na otocima i priobalnom dijelu županije”, rekao je i dodao da je u tijeku rekordan investicijski ciklus od 3,4 milijarde kuna.

>>>Kandidat Vučetić: epohalni izbori za Zadar – ‘grad kartela i korupcije’

“To je zalog sigurne budućnosti naših stanovnika jer svi se projekti i realiziraju prvenstveno radi njih. Stoga sam uvjeren da ćemo i dalje zajedno nastaviti graditi snažnu i uspješnu Zadarsku županiju”, poručio je.

Planovi za novi mandat

Istaknuo je kako u sljedećem mandatu želi zdravstvo koje će biti otporno na nove izazove, prometnu povezanost kao temelj poticajnog poslovnog okruženja, cjelogodišnji turizam i bolju kvalitetu obrazovanja.

U izradi je studija za modernizaciju i premještanje željeznice sa sadašnje trase, rekao je, dodajući da će proširenjem kapaciteta zadarske Zračne luke te povezivanjem luke Gaženice sa željezničkim prometom “stvoriti preduvjete za stvaranje intermodalnog čvorišta” koje neće pridonijeti samo razvoju turizma, nego i razvoju cjelokupnoga gospodarstva.

Podsjetio je da je Zadarska županija prva u Hrvatskoj uvela sufinanciranje smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne, a u sljedećem mandatu naknadu će povećati s 500 na 800 kuna.

>>>‘Radost u srcu Hrvatske’: Martina Furdek Hajdin (HDZ) predstavila program za karlovačku županicu

Najavio je gradnju hospicija na Babindubu i dva nova doma za starije i nemoćne – u Sv. Filipu i Jakovu te u Poličniku, zatim proširenje depandanse u Preku, dovršetak ribarskih luka u Kalima i Gaženici, ulaganje u gospodarenje otpadom, čime će se omogućiti modernizacija sustava prikupljanja otpada, i u sanaciju svih neusklađenih odlagališta te u gradnju skloništa za životinje na Bokanjcu.

>>>Dobroslavić predstavio izborni program, rezimirao mandate

“Nije vrijeme za eksperimente. Birajmo sigurnost, ne destrukciju, birajmo razvoj, ne povratak u neizvjesnost”, poručio je Božidar Longin.

Comments (1)

  1. […] >>>Longin predstavio program za ‘sigurnu, snažnu, solidarnu, pametnu i plavo-zelenu žup… […]

Comments are closed.