FunPreporučeno

Make it so: počelo je snimanje TV serije o Picardu

Na uskršnji ponedjeljak je započela produkcija nove, još uvijek neimenovane TV serije posvećene avanturama Jean-Luc Picarda, zahvaljujući neospornim glumačkim kvalitetama Sir Patricka Stewarta za mnoge ponajboljeg kapetana u Zvjezdanim stazama koji se s lakoćom nosi s muževno ženstvenom kapetanicom Janeway (Kate Mulgrew) i nezaboravnim James T. Kirkom u interpretaciji Williama Shatnera.

Prve dvije epizode režira Hanelle Culpepper uz asistenciju Douga Aarniokoskog, a Sir Patrick Stewart, koji se ulozi Picarda vraća nakon podulje stanke, prvu sezonu serije opisuje kao “desetosatni film”.

>>>Wubalubadubdub! Početak emitiranja četvrte sezone Ricka & Mortyja u studenom

Stewart se posljednji put u Star Trek svemiru našao prije 17 godina u ST: Nemesis, a nova serija bi se prema provokativno šturim konkretnim informacijama trebala odvijati dva desetljeća nakon događaja zabilježenih filmom i istraživati “sljedeće poglavlje Jean-Luc Picarda”.

Za publiku gladnu informacija, izvršni producent Alex Kurtzman dodaje da će na radnju utjecati i događaji iz Star Trek reboot filma čija je premijera bila u 2009. godini. “Život Picarda je radikalno izmijenjen rasipanjem Romulanskog carstva,” kaže Kurtzman specificirajući uništenje planete Romulus nakon supernove u 2387. godini.

>>>Chookity! Druga sezona Final Spacea počinje 24. lipnja

Patrick Stewart je kroz intervjue također dao naznake da su se stvari i znani ST svemir značajno izmijenili. “Svijet u kojem nalazimo Jean-Luc Picarda nije svijet u kojem smo ga ostavili i stvari su puno drukčije nego što su bile.”

Producenti novu seriju odmiču od aktualnog čušpajza kakav predstavlja nedorečeni i u hodu oštećeni Star Trek Discovery čija na trenutke ideološki snažno obojena radnja posvećena društvenoj pravici i inim pomodnim političkim i društvenim previranjima nije sjela široj publici, već je radije narušila ugled Zvjezdanih staza kao takvih.

Obećavajuće, show o Picardu među ostalima pišu Pulitzerom nagrađeni pisac Michael Chabon i Oskarom okrunjeni scenarist Akiva Goldsman.

Patrick Stewart i pisci TV serije posvećene Picardu u rujnu 2018. godine; Foto: Twitter/Patrick Stewart

(via TrekMovie)