PolitikaPreporučeno

‘Mala stvar za velike i dobre ljude’: Milanović uručio odlikovanja vukovarskim braniteljima

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Povodom Dana Grada Vukovara Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja braniteljima Vukovara na svečanosti u amfiteatru Vukovarskog vodotornja.

>>>Hrvatska se prisjeća herojske žrtve | VIDEO

“Ovo je onaj minimum koji ja kao predsjednik Hrvatske, moderne hrvatske Republike, naše države, koju ste vi izborili, mogu učiniti, gesta, simbolika. Nadam se da nije zakašnjela,” poručio je predsjednik Milanović na svečanosti uručenja odlikovanja braniteljima Vukovara.

“Malo dobrih ljudi”

“Predsjednik sam dvije godine, i što uspijem napraviti u pet godina – uspijem, ne mogu napraviti velike stvari, ali mogu male stvari. Ovo je mala stvar, ali velika stvar za velike ljude. Često govorim da je Hrvatsku obranilo malo dobrih ljudi, ali i da u svakom ratu prevagu odnosi malo dobrih ljudi. U stvari u većini ljudskih poduhvata prevagu, pobjedu i razliku čini malo dobrih ljudi. Taj broj u našem ratu je bio toliko mali da je danas teško vjerovati da je to uopće bilo moguće,” rekao je predsjednik Milanović zahvalivši braniteljima na obrani Hrvatske.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

“Ova odlikovanja dobivate kao hrvatski branitelji, u to vrijeme još kao branitelji, jer Hrvatska još nije bila priznata. Da nije bilo vas ne bi ni bila priznata,” zaključio je Predsjednik Republike.

Spomendani

Odluke o dodjeli odlikovanja braniteljima Vukovara Predsjednik Republike donio je povodom obilježavanja 30. obljetnice 204. brigade HV-a i 30. obljetnice Bitke za Vukovar, a uručenje odlikovanja upriličeno je povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Redom kneza Domagoja s ogrlicom, za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu posmrtno je odlikovan Velimir Đerek.

>>>Predsjednik Republike odao počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca na Ovčari | FOTO

Za junački čin u Domovinskom ratu Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovani su nestali branitelj Robert Alvir, Ivica Arbanas, Ivica Banožić, posmrtno Stanislav Bartolović, Siniša Cvijan, Dražen Đurović, posmrtno Anto Gašić, Petar Gojun, Marin Ivanković, posmrtno Stjepan Katić, Darko Mihaljević i Zoran Milas.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Pratite nas na Google vijestima

Piše: Glasnogovornik Nikola Jelić