FunPreporučeno

Manifestacija homofobnog konzervativizma u Imotskom: VIDEO  

Foto: BOŠKO ĆOSIĆ -photography-/YouTube

Ovogodišnja tradicionalna Bakova povorka u Imotskom kulminirala je spaljivanjem makete muškog istospolnog para s lutkom djeteta na čiju je glavu bila prilijepljena fotografija Nenada Stazića (SDP) sa zvijezdom petokrakom na čelu.

“Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno,” rekao je o lomači za Slobodnu Dalmaciju predsjednik KD “Bakove svečanosti” Milivoj Đuka.

Palež je izazvala zanimanje i zgražanje na Twitteru gdje se mogu pronaći komentari na različitim jezicima i s različitim razinama osuda uključujući pozive da se Imotski odvoji od Hrvatske, izbriše s karte i slično. Ima, dakako, i objava podrške, no omjer je oko 20:1 u korist pokuda.

>>>Homofobija Mr. Bubza

“Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi  ‘palitelji’ zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji,” rezimirao je kritiku u objavi na Twitteru saborski zastupnik Bojan Glavašević.