PreporučenoTech

Masivni otkazi u Microsoftu

Satya Nadella, glavni izvršni direktor Microsofta; Foto: Wall Street Journal/YouTube

Microsoft Corp planira tisuće otkaza, uključujući eliminaciju uloga u odjelima za ljudske resurse i inženjeringu, izvijestili su u utorak američki mediji.

Očekivana otpuštanja dio su šireg trenda koji je zahvatio tehnološki sektor nakon jenjavanja pandemijom i pandemijskim ograničenjima života i rada potpaljene potražnje.

>>>Proizvođač čipova Micron otpušta 10% zaposlenih

Masivne otkaze u posljednjim su mjesecima najavili ili isporučili drugi tech prvaci, poput Amazona, Mete ili Twittera.

“Iz šire perspektive, još jedna nadolazeća runda otkaza pri Microsoftu sugerira da se okoliš ne popravlja i izgledno nastavlja s pogoršavanjem,” komentirao je za Reuters analitičar Morningstara, Dan Romanoff.

>>>Amazon dijeli oko 10,000 otkaza, Bezos savjetuje suzdržanost od velikih izdataka

Britanska televizija Sky News u utorak je uz citiranje izvora najavila da će Microsoft otpustiti do 5% radne snage, ili oko 11.000 uloga.

>>>11,000 otkaza u Meti

Različiti izvori, uključujući Bloomberg News i Insider, u srijedu su doznali da će najveće plijevljenje biti u inženjerskim i regrutacijskim divizijama.

Prema podnesku regulatorima od 30. lipnja, Microsoft je imao 221.000 zaposlenih na neodređeno, uključujući 122.000 u Sjedinjenim Američkim Državama i 99.000 međunarodno.

>>>Microsoft nudi 10 milijardi dolara, traži 49-postotni udjel u ChatGPT-u | Semafor

Microsoft je pod pritiskom uslijed nastojanja da zadrži stope rasta svoje Azure platforme na oblaku, dok novogodišnji recesijski oprez slabi prodaju Windowsa i hardvera.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here