Politika

Matija Posavec nositelj HNS-ove liste na izborima za EU parlament

Hrvatska narodna stranka (HNS) predstavila je u četvrtak listu kandidata za predstojeće europarlamentarne izbore na koje izlaze samostalno i sa dijelom nestranačkih osoba, a nosi je međimurski župan Matija Posavec.

“Obuhvatit ćemo cijelu Hrvatsku, ljude koji su se dokazali u svojim lokalnim sredinama, koji imaju rezultate iza sebe i upravo te ljude želim predstaviti kao izbor građanima da mogu birati između jedne proaktivne, pristojne politike Hrvatske za budućnost”, rekao je župan Posavec.

>>>Odmak od ’45. ili ’71. i pogled prema 2030. na završnom predizbornom skupu HNS-a

Na listi je sedam muškaraca i pet žena. Drugi na njoj je bivši ravnatelj Instituta Ruđer Bošković i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić, dok je na trećem mjestu predstavnica Hrvatskog klastera kreativnih industrija Ivana Nikolić Popović.

Slijede Ruža Kovačević Bilić, Davor Nađi, Nataša Gabričević, Habib Tahiri, Kristina Bulešić, Alen Leverić, Morana Jokić, Tomislav Stojak i Stjepan Čuraj.

>>>HNS ‘pružio ruku’, pozvao na okrupnjavanje liberalne scene

Kandidati su, kako je rekao Posavec, predloženi i usvojeni na svim stranačkim tijelima.

“Dali smo prednost mladim i dokazano uspješnim ljudima koji iza sebe, u svojim sredinama, imaju niz rezultata, ali i znanja, volje i upornosti da istim tempom nastave i u Europskom parlamentu”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici HNS-a.