PolitikaPreporučeno

Mediji o ‘gafovima protkanoj noćnoj mori, brodolomu’ Joea Bidena

Porazna debata američkog predsjednika Joe Bidena u petak je osupnula nacionalne lidere širom svijeta i okinula javne pozive o njegovom opozivu iz utrke.

Šok i nevjerica vidljivi su na svakom koraku, uključujući društvene mreže i globalne medije glavne struje.

Primjerice, jedan od najtiražnijih francuskih dnevnih listova, Le Monde, nastup je karakterizirao kao “brodolom”, dok ga je ulijevo ustrojen britanski tabloid Daily Mirror nazvao “gafovima protkanom noćnom morom”.

“Laku noć, Joe!” poručio je s naslovnice njemački Bild. “Demokrati ne mogu pobijediti s Joem” deklarirao je australski Sydney Morning Herald.

Slične su komentare ponudili i političari.

“Joe Biden ne može uspjeti,” napisao je američkim Demokratima blizak bivši talijanski premijer Matteo Renzi.  “On ne zaslužuje neslavan kraj, ne zaslužuje ga. Promjena konja je dužnost za sve,” dodao je.

“Američka demokracija ubijena nam je pred očima gerontokracijom!” proglasio je Guy Verhofstadt, superliberalni zastupnik u Europskom parlamentu i bivši premijer Belgije

Istaknuti članovi njemačkih Socijaldemokrata i liberala također su zazvonili na uzbunu.

“Činjenica da bi čovjek poput Trumpa ponovno mogao postati predsjednikom jer Demorakti ne mogu pronaći snažnog protukandidata bila bi povijesna tragedija koju bi osjetio čitav svijet,” komentirala je zastupnica Slobodnih demokrata (FDP) Marie-Agnes Strack-Zimmermann za dnevni list Rheinische Post.

Grabancijaš/Reuters


Povezane vijesti

Comment here