Politika

Među 257 testiranih nema novooboljelih: COVID-19/11. lipanj

Ilustracija: Sumanley xulx

U Hrvatskoj nema novooboljelih u posljednja 24 sata od koronavirusa, a ukupno je od početka epidemije do danas bilo 2249 zaraženih covidom-19, priopćio je u četvrtak Stožer civilne zaštite.

Do sada je testirano 69.606 osoba, od toga 257 u posljednja 24 sata.  Na bolničkom liječenju je sedam osoba dok ni jedan pacijent više nije na respiratoru.

Ukupan broj ozdravljenih je 2132, a dvoje bolesnika je ozdravilo u posljednja 24 sata. Od toga ih je 828 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1311 osoba. Ukupno je dosad preminulo 106 osoba.

Testovi svih 17 kontakata zaraženog Rabljanina negativni

Svih 17 kontakata Rabljanina zaraženog koronavirusom je negativno, a serološko ispitivanje je pokazalo da je kod njega riječ o zarazi starijeg datuma, informacija je epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Testirani su njegovi kontakti  i to roditelji i rodbina na Rabu, a epidemiolozi ocjenuju da je to izvrsna, ali očekivana vijest. Serološko testiranje potvrdilo je da je IgG pozitvan, što znači da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma, doznaje se iz Primorsko-goranske županije.

>>>Među 234 testiranih dvoje oboljelih: COVID-19/10. lipanj

Kod Rabljanina, koji je iz Austrije stigao na Rab još 17. ožujka, i bio je u samoizolaciji, testiranjem je u utorak utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Rabljanin je bio u samoizolaciji preventivno, nakon dolaska iz Austrije gdje radi. Testiran je sad prije povratka u Austriju.  Muškarac je cijelo vrijeme bio bez simptoma i najvjerojatnije nije mogao biti zarazan za okolinu a sumnja se da se zarazio još u Austriji, naveo je županijski Nastavni zavod.

Posljednji slučaj novooboljele osobe od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je 49 dana prije ovoga.

Na području Primorsko-goranske županije sad su četiri oboljele osobe.