Politika

Među 70 novozaraženih u Zagrebu troje učenika i jedan student | COVID-19 | 4. listopad

Foto: Pixsell/YouTube

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze, uključujući troje učenika i jednog studenta zbog čega je samoizolacija određena za 59 učenika i učiteljicu te profesora i osam studenata, izvijestio je u nedjelju zagrebački Stožer Civilne zaštite.

Za 26 zaraženih osoba pokazalo se da su negativne epidemiološke anamneze, a 35 osoba su kontakti ranije zaraženih, a za tri osobe obrada je u tijeku.

>>>U Zagrebu 72 nova slučaja – samoizolacija 120 učenika i 10 nastavnika | COVID-19 | 3. listopad

Kod dvije osobe uzrok zaraze je moguća izloženost u teretani i na sportskom događanju, jedna je osoba doputovala iz Brazila, a kod ostalih je uzrok zaraze moguće izlaganje na godišnjem odmoru, prilikom izlaska i na obiteljskoj svečanosti.

U zadnja 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 715 testiranja, a zbog 70 novootkrivenih slučajeva mjera samoizolacije izrečena je za 319 osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba nije bilo novooboljelih osoba.

>>>U Zagrebu 56 zaraza – proboj koronavirusa u jednu školu, dom za starije | 2. listopad

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika osnovne škole i dva učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 16 učenika i jednu učiteljicu osnovne te 43 učenika srednjih škola.

>>>U Zagrebu 49 zaraza, dvije povezane s osnovnom i srednjom školom: COVID-19 | 1. listopad

Zbog pozitivnog nalaza jednog studenta u samoizolaciji je jedan profesor i osam studenata.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 431 aktivan slučaj, a 1972 osobe se nalaze u samoizolaciji.