PolitikaPreporučeno

Medvjedev: je li nuklearni usud ‘distopija, neka luda futuristička prognoza i pakleni šund? Nije.’

Ruska teška interkontinentalna balistička raketa RS-28 Sarmat (Satan 2); Foto: DefPost Videos/YouTube

Jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina u srijedu je upozorio Sjedinjenje Američke Države da bi svijet mogao kliznuti u nuklearnu distopiju ako Washington nastavi s onim što je nazvao dugoročnom zavjerom čiji je cilj uništenje Rusije.

>>>Rusija razara Mariupolj: ‘puno je smrti, puno je suza, puno je groznih ratnih zločina’ | VIDEO

Dmitrij Medvjedev koji je služio kao ruski predsjednik od 2008. do 2012. godine i danas obavlja dužnost zamjenika tajnika Ruskog vijeća sigurnosti, SAD je optužio za “primitivnu igru” koja traje od 1999. godine i pada Sovjetskog Saveza.

“To znači da Rusija mora biti ponižena, ograničena, razbijena, razjedinjena i uništena,” naveo je 56-godišnji političar u izjavi od 550 riječi.

Reuters piše da gledišta Medvjedeva, nekoć prihvaćenog kao jednog od najumjerenijih članova Putinova užeg kruga, nude uvid u promišljanje Kremlja u trenutku kad se Moskva i Zapad nalaze u najozbiljnijim sukobu od 1962. godine i Kubanske raketne krize.

>>>Rusija upozorava SAD: imamo moć staviti te na tvoje mjesto

Sjedinjene Države opetovano navode da destabilizacija nije u njihovom interesu i da žele prosperitetnu, stabilnu i otvorenu Rusiju.

Nuklearno stanje visoke pripravnosti

Ruski predsjednik Vladimir Putin u rat je krenuo uz oštri podsjetnik da je njegova zemlja najveća nuklearna sila svijeta, on je 27. veljače proglasio “nuklearno stanje visoke pripravnosti”.

>>>‘Želim da me čujete’, rekao je Putin pa zaprijetio nuklearnim ratom | VIDEO

Medvjedev je rekao da Kremlj nikad neće dopustiti uništenje Rusije i upozorio Washington da bi postizanje onog što je nazvao “destruktivnim ciljevima” rezultiralo distopijskom krizom koja će završiti “u velikoj nuklearnoj eksploziji.”

Uništenje Rusije, po površini najveće zemlje svijeta, moglo bi dovesti do nestabilnog vodstva u Moskvi “s maksimalnim brojem nuklearnog oružja naciljanog na Sjedinjene Države i Europu”.

Kolaps Rusije, naveo je, doveo bi do kreiranja pet ili šest euroazijskih država s nuklearnim oružjem kojim upravljaju “nakaze, fanatici i radikali”.

>>>Medvjedev ismijao ‘impotentne’ sankcije, deklarirao ‘neumoljiv’ nastavak invazije

“Je li ovo distopija ili neka luda futuristička prognoza? Je li ovo pakleni šund? Nije,” napisao je Medvjedev prema izvještaju Reutersa.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (3)

  1. […] Medvjedev: je li nuklearni usud ‘distopija, neka luda futuristička prognoz… 23/03/2022 […]

  2. […] Medvjedev: je li nuklearni usud ‘distopija, neka luda futuristička prognoz… 23/03/2022 […]

  3. […] >>>Medvjedev: je li nuklearni usud ‘distopija, neka luda futuristička prognoza i pakleni… […]

Comments are closed.