PolitikaPreporučeno

Medvjedev upozorio na nestanak Ukrajine, objavio novu kartu zapadne Rusije

Karta Ukrajine 'u režiji' Dmitrija Medvjedeva; Foto: @medvedev_telegram

“Događaji u tijeku mogli bi rezultirati” nestankom Ukrajine kao države, napisao je u četvrtak zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev.

>>>Putin kroji granice Novorusije | rat u Ukrajini

“Nakon puča u 2014. godini, Ukrajina je izgubila svoju državnu neovisnost i pala pod izravnu kolektivnu kontrolu Zapada. Počela je vjerovati da će NATO garantirati njezinu sigurnost. Kao rezultat svih aktualnih zbivanja Ukrajina bi mogla izgubiti što je preostalo od njezina državnog suvereniteta i nestati sa svjetske karte,” napisao je prema citatu TASS-a.

Također je odvagnuo da će “ukrajinski kriminalci definitivno iskusiti kazneni progon za zločine koje su počinili protiv ukrajinskog i ruskog naroda.”

>>>Medvjedev: je li nuklearni usud ‘distopija, neka luda futuristička prognoza i pakleni šund? Nije.’

Medvjedev je gledište iznio dan nakon što je na Telegramu objavio kartu “buduće Ukrajine” koja sugerira da će se Rusija prostirati sve do Kijevske oblasti. Objava je, ovisno o pristranosti, rezultirala gnjevom i hvalom na društvenim mrežama.

Ruski su dužnosnici i diplomati u posljednjim mjesecima otvoreno govorili da u Ukrajini kroje “Novorusiju” i upozoravali da njezine granice uvjetuje zapadnjački posrednički rat, odnosno zapadnjačke pošiljke oružja.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Medvjedev upozorio na nestanak Ukrajine, objavio novu kartu zapadne Rusije […]

  2. […] >>>Medvjedev upozorio na nestanak Ukrajine, objavio novu kartu zapadne Rusije […]

Comment here