Biznis i ekonomijaPreporučeno

Meksiko otvara jedno od najvećih svjetskih tržišta marihuanom

Bivši meksički predsjednik Vicente Fox u petak je iznio očekivanja da će zastupnički dom idućeg tjedna usvojiti povijesni zakon o legalizaciji kanabisa u potezu koji će stvoriti jedno od najvećih svjetskih tržišta travom.

>>>Hrvatska ubrzala put do dozvola, olakšala uzgoj industrijske i medicinske konoplje: detalji

Potvrda zakona, koji uživa podršku administracije aktualnog predsjednika Andresa Manuela Lopez Obradora, označava radikalnu promjene strategije u naciji čiji “rat protiv droge” slovi kao najkrvaviji i najnasilniji u svijetu.

“Mi primamo direktne informacije od zastupnika. Te su informacije prilično vjerodostojne i čvrste, ovo će sljedećeg tjedna biti odobreno,” rekao je Fox, direktor Khiron Life Sciencesa fokusiranog na medicinske dobrobiti kanabisa i dugovječni pobornik dekriminalizacije marihuane za Reuters.

>>>Colorado utržio 302.4 milijuna $ poreza od prodaje trave: BONUS VIDEO

Izvor iz meksičkog donjeg doma je najavio da će zastupnici o zakonu raspravljati u ponedjeljak.

Lopez Obrador vjeruje da će dekriminalizacija kanabisa i drugih droga Meksiku pomoći u borbi protiv zloglasnih i bešćutnih narkokartela.

Golemo, lukrativno tržište

Legalizacija, koju je prošloga studenoga s lakoćom potvrdio Kongres, stvara golemo novo tržište za industriju kanabisa koja se pokazala lukrativnom i blagotvornom za proračune sve većeg broja saveznih država u SAD-u.

Otvaranje Meksika pažljivo motre brzorastući velikani relativno nove industrijske grane, uključujući kanadski Canopy Growth, The Green Organic Dutchman ili kalifornijski startup Medical Marijuana.

Posljednja istraživanja procjenjuju da će globalno legalno tržište za generalno blagotvornu i višestruko korisnu biljku do 2027. godine vrijediti 73.6 milijardi dolara.

>>>‘420’ srušio stranice online dilera travom u Americi, prekinuo lanac opskrbe u dijelovima Kanade

“Uvjeren sam da je legalizacija marihuane prvi korak prema legalizaciji svih zabranjenih proizvoda,” rekao je Fox.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima