PreporučenoTech

Meta na putu u ‘metasvemir’ dogovorila partnerstvo s tvrtkom za izradu 3D oglasa

Glavna izvršna direktorica VNTANA-e, Ashley Crowder; Foto: AWE/YouTube

Meta Platforms Inc ulazi u partnerstvo s tvrtkom VNTANA koja oglašivačima omogućuje kreiranje trodimenzionalnih (3D) oglasa bez posebnih tehničkih vještina.

>>>Google lansirao moćnu virtualnu turu: ‘Versajska palača je vaša’  

Integracija VNTANA tehnologije inicijalno će omogućiti stvaranje i prikazivanje 3D reklama na Facebooku i Instagramu, dok bi dugoročno trebala biti okosnica oglašavanja u “Metaverseu”, virtualnom svijetu za koji se Meta ufa da će naslijediti i zamijeniti tradicionalne društvene mreže.

“Čitav svijet mogućnosti”

Glavna izvršna direktorica VNTANA-e, Ashley Crowder, suradnju je nazvala prvim korakom prema oglašavanju u metaverseu u kojem Meta traži dominantnu poziciju.

>>>Facebook stvara ‘metaverse’, otvara 10,000 radnih mjesta u Europskoj uniji

“Metaverse je u suštini prostorni Internet,” rekla je Crowder. “To je čitav svijet mogućnosti koji započinje s posjedom odgovarajućih 3D modela vaših proizvoda.”

>>>HoloLens 2 i miješana stvarnost na odabranim tržištima za 23,500 kuna: VIDEO

Korisnici Facebooka i Instagrama koji tijekom korištenja usluga na mobilnim uređajima ili računalima ugledaju 3D oglas s istim mogu stupiti u interakciju, odnosno razgledati predmet požude iz svih kutova.

Oblik stvari koje dolaze

“Na neki način, ovo nudi uvid u ono što možete očekivati od budućih uređaja poput AR (engl. augmented reality/proširena stvarnost) naočala,” rekao je Chris Barbour, direktor za partnerstvo u proširenoj stvarnosti u Meta Reality Labs.

>>>Ples s hologramima virtualnih avatarica | VIDEO

Oglašivači su prije integracije VNTANA tehnologije u Meta portfelj svoje oglase morali formatirati kako bi oni bili kompatibilni sa sustavom oglašavanja.

>>>Budućnost 3D oglašavanja u sadašnjosti Tokija | GIF

Crowder je rekla da VNTANA brandovima omogućuje da postupak kreiranja trodimenzionalnog oglasa prepuste softveru koji će 3D modele generirati automatski bez potrebe za posebnim tehničkim znanjima i vještinama.

Egzistencijalna oklada

Facebook se na rebranding odlučio uslijed odljeva korisnika i pritiska regulatora koji propituju njegovu poslovnu praksu i politiku privatnosti. Meta je svoju budućnost uložila u uspjeh metasvemira čiji bi razvoj prema procjeni glavni izvršnog direktor Marka Zuckerberga mogao potrajati desetak godina.

>>>Egzodus tinejdžera s Facebooka

Meta je prije ušla u partnerstvo s AR kompanijama Modiface i PerfectCorp koje tvrtkama fokusiranima na kozmetiku, modu i ljepotu omogućuje lagodno kreiranje 3D i AR reklama.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters