PreporučenoTech

Microsoft zaključio 7.5 milijardi $ vrijedno preuzimanje ZeniMax Medie, legendarne Bethesde  

Scena iz videoigre Fallout/Bethesda Softworks

Microsoft je u utorak zaključio 7.5 milijardi dolara vrijedno preuzimanje ZeniMax Medie, kompanije u čijem se okrilju nalazi legendarni razvojni studio Bethesda Softworks koji je svijetu podario neke od ponajboljih videoigara svih vremena, uključujući serijale Doom i Fallout.

Deal je finaliziran samo dan nakon što su akviziciju odobrili europski regulatori.

“Ovo je sljedeći korak u izgradnji vodećeg tima razvojnih studija u industriji videoigara, obvezi koju imamo prema našoj Xbox zajednici,” rekao je izvršni potpredsjednik Microsofta za gaming, Phil Spencer. “S dolaskom kreativnih timova Bethesde, igrači trebaju znati da će Xbox konzole, PC i Game Pass biti najbolja mjesta za iskušavanje novih igara Bethesde, uključujući neke nove naslove u budućnosti koji će biti ekskluzivni na Xboxu i PC-ju.”

Videosvjedočanstvo o potencijalu, bogatom opusu Bethesda Softworks

Bethesda, u čijem se portfelju nalaze brojni poznati razvojni timovi poput Arkanea (Dishonored), MachineGamesa (Wolfenstain), id Softwarea (Doom) ili Tango Gameworksa (The Evil Within) poslovanje nastavlja kao zasebni entitet, u za Microsoft sve uobičajenijoj praksi kakva je primijenjena i nakon preuzimanja Mojanga, LinkedIna ili GitHuba.

>>>Ubisoft zabilježio rekordno tromjesečje, rezervacije porasle za 119.7%

Iz Berhesde su u odvojenom priopćenju potvrdili da kompaniju ne očekuju neposredne značajnije promjene.

“Prvo, dozvolite mi da kažem da mi sada nećemo iznositi povijesne najave ili promjene. Kako smo s vama već podijelili, naša su očekivanja da će Bethesda Softworks i naši studiji nastaviti raditi kako smo radili u prošlosti, samo s više podrške i resursa nego ikad prije,” rekao je šef marketinga Bethesde, Pete Hines, ističući da je suradnja tek počela.

>>>Microsoft lansirao Xbox Series X – ‘najmoćniju konzolu svijeta’ | VIDEO

Nova akvizicija broj moćnih razvojnih timova u portfelju Microsofta zaokružuje na 23, u poredbi s 13 timova u vlasništvu Sonyja (PlayStation).

via Verge