Politika

Milanović: Kuščevića treba kazniti ako je ‘pravno/političkom alkemijom’ pogodovao svojim interesima

Zoran Milanović
Zoran Milanović; Foto: SDP

Ministrova supruga Zorana je prije nešto više od 10 godina, dok je Kuščević bio načelnik Nerežišća, na Braču jeftino kupovala zemljišta. 24 sata navodi da je za 4519 četvornih metara potrošila 60.000 kn, a jedan pašnjak platila je tek 10.000 kn. Obitelj je pola stečenog prodala za 1,4 milijun kn, a ostalo joj je još građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kn.

Kandidat SDP-a na dolazećim predsjedničkim izborima Zoran Milanović u objavi na Facebooku* dijeli svoja gledišta o aktualnim aferama koje, zasad bez posljedica po aktere, tresu Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Milanović se danas osvrnuo na “građevinske pašnjake” ministra Kuščevića uz ocjenu da bi on trebao bit kažnjen ako se potvrdi da je “pravno/političkom alkemijom” pogodovao osobnim interesima.

>>>Reakcija načelnika Nerežišća na ‘negativno izvještavanje’, građevinske pašnjake ministra Kuščevića

“Sve ovo oko aktualnog premijera i njegovog ministra jako ‘vjerodostojno’ zaudara na već viđeno. Slučaj gašenja obiteljske tvrtke iz koje je prethodno do srži isisana sva supstanca, a naručitelji i državni proračun prevareni jest priča za sebe i njom neka se bave oni kojima je to u opisu posla.

Nadalje, nemam ništa protiv toga da nečija priobalna djedovina, ali i neka druga, jednom postane građevinska zona. Ako je po zakonu i osnovama urbanizma – ok. Samo duboko jalna bića imaju s tim problem. Ali, ako je istina, ponavljam, ako je istina da su Kuščevići kupili obično šipražje od svog sumještanina, da bi to šipražje pravno/političkom alkemijom uskoro postalo pozlaćeno i stostruko vrednije, radi se o nečemu puno gorem. Takvu prijetvornost i vjerolomnost treba kazniti. Tu se ne radi o običnim, malim ljudskim slabostima,” ocijenio je Milanović na Facebooku.

*Grabancijaš zbog zaštite privatnosti na svoje stranice ne umeće sadržaj s Facebooka.