PolitikaPreporučeno

Milanović o ‘igranju optužbama, plaćenicima Sorosa’: sve su to prljave poruke … a ja ih čitam i kužim

Zoran Milanović; Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je u subotu u Varaždinu kako se u kampanji za drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu neke ljude “pokušava prokazati kao izdajnike Hrvatske,” istaknuvši kako nisu “oni zbrisali iz Hrvatske ’91. godine”.

>>>Škoro: ništa nije gotovo, ovo je 2. krug i u njemu moramo pokazati tko je tko

Milanović je u Varaždinu, gdje je nazočio promociji autohtonih i tradicionalnih proizvoda Varaždinske županije, ponovno ustvrdio da su izbori u Zagrebu gotovi, odnosno da će Tomislav Tomašević biti gradonačelnik, te poručio da se “ne izvlače olako optužbe o nekakvom inozemnom financiranju”.

Novinare je, osim njegovih izjava o proizvodima, zanimalo i Milanovićevo mišljenje o tome tko je od dvojice kandidata, Tomislava Tomaševića a i Miroslava Škore, bolje rješenje za upravljanje gradom Zagrebom.

Milanović je odgovorio da je već ranije upozorio da se ne izvlače olako optužbe o inozemnom financiranju jer su, kako kaže, nepristojne i neistinite.

>>>Na Grad fokusiran Tomašević odmahnuo na ‘ideološke fore’, najavio normalnu tranziciju vlasti

“Ne treba se igrati optužbama da su agenti Kominterne, Carigrada, Džingis-kana, Moskve, Beograda, Sorosa, da iza njih stoje štiftunzi”, rekao je te poručio: “Oprezno s takvim kvalifikacijama. Puno toga je dopušteno, ali se tu u principu neke ljude pokušava prokazati kao izdajnike Hrvatske, kao strane plaćenike nekakvih milijardera, Židova. Sve su to prljave poruke koje se nalaze malo ispod površine, a ja ih sve čitam i kužim”, rekao je Milanović.

“To su naši ljudi, a netko će dobiti izbore”, dodao je te ponovio da su izbori gotovi.

Tamo gdje me pozovu, skoro svugdje odem

Predsjednik je u Varaždinu sudjelovao na promociji autohtonih i tradicionalnih proizvoda Varaždinske županije, a nakon toga će u Martijancu sudjelovati na obilježavanju 125. obljetnice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec.

Na pitanje tko je aktivniji u kampanji kada je riječ o podršci kandidatima na lokalnim izborima, Milanović je odgovorio da je premijer Andrej Plenković puno aktivniji, što je ocijenio logičnim.

Dodao je da je on danas u Varaždin nije došao zbog predizborne kampanje nego na poziv župana Radimira Čačića i poručio “tamo gdje me pozovu, skoro svugdje odem”.

>>>Škoro gura ideologiju – ‘jednoumlje zeleno-lijeve koalicije i dijametralnu suprotnost’

“Pozvao me, došao sam. Da me pozvao HDZ-ov kandidat, došao bih. Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem koji je predsjednik stranke, ali Čačića znam 100 godina, surađivali smo i to dobro”, objasnio je Milanović.

Dodao je kako u Martijanec ide jer su ga pozvali još prije par mjeseci, a naveo je i da su tamo lokalni izbori gotovi.

Comments (3)

  1. […] Milanović o ‘igranju optužbama, plaćenicima Sorosa’: sve su to prlja… 22/05/2021 […]

  2. […] Milanović o ‘igranju optužbama, plaćenicima Sorosa’: sve su to prlja… 22/05/2021 […]

  3. 5. Finally, click the Join” button.

Comments are closed.