PolitikaPreporučeno

Milanović: ovo malo trgovaca mržnjom treba strpati u debelu, mračnu i vlažnu opoziciju

Zoran Milanović u Puli održao posljedni izborni skup prije prvog izbornog kruga za predsjendika RH; Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović u četvrtak je navečer u Puli ocijenio da se sve loše u Hrvatskoj može dovesti u vezu s HDZ-om, a za predsjednicu Grabar- Kitarović da ga podsjeća na, kako je rekao, “onoga čiji je ogradu lizala u Washingtonu – na Trumpa”.

Govoreći o HDZ-u koji je, po njemu kriv za sve što je loše u Hrvatskoj, rekao je kako bi volio da ga netko opovrgne.

“Ali nisam čuo za što je to nastrano i defektno kriv SDP, IDS, HSS? Sve što ne valja donijeli su oni”, ocijenio je Zoran Milanović.

Optužio je vladajuće da se skrivaju iza naroda.

Milanović je ocijenio da je aktualna predsjednica osoba koja nije u stanju držati intelektualni fokus duže od pet sekundi u jednoj ravnini, a to je, smatra, opasno kad si na vlasti.

“Kad netko s pozicije vlasti krade i otima te stvara dojam da je prijatelj naroda, uvijek se takvi foliranti skrivaju iza naroda. Kao što su davno govorili engleski klasičari, patriotizam je utočište najvećih hulja. Kad nema drugog, onda je Englez, Škot, Srbin, Hrvat. Onda  izbaci drugog iz kuće i napiše srpska kuća, hrvatska, talijanska kuća. To je taj argument sile i batine”, rekao je Milanović .

>>>Grabar-Kitarović podcrtala svoja postignuća: BONUS VIDEO

Po njegovoj ocjeni “to je ono što Hrvatsku i danas proganja. To je Hrvatska u kojoj se razbijaju ploče na tuđem pismu koje ne smeta nikom normalnom” .

Kako je ustvrdio, Kolinda Grabar Kitarović se u Vukovaru pojavila u prvoj kampanji 2014. godine, a dotad ga je ignorirala.

“Vukovar nije mjesto za svetkovine, za veselje i tamburice. To je bolno mjesto. Prošetaš Vukovarom i dođeš na gradsko groblje, a oni isti koji čekićaju, pokapaju svoje voljene na pola metra od table na ćirilici. I tako kriš kraš i to nikome ne smeta. Ratovi su u Hrvatskoj gotovi, a ovo malo trgovaca mržnjom što želi ostvarivati veliku maržu na toj prljavoj robi, trebamo konačno za svagda strpati tamo gdje im je mjesto. u debelu, mračnu i vlažnu opoziciju” – rekao je Milanović

Zoran Milanović u Puli održao posljedni izborni skup prije prvog izbornog kruga za predsjendika RH; Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Također je rekao da se aktualna predsjednica ponaša “kao da ima fetiš isticati da je vrhovna zapovjednica”.

>>>Grabar-Kitarović u Karlovcu: nisam ja tamo neka Kolinda, ja sam predsjednica – VIDEO

“Najbolje sam jamstvo da kad dođem na Pantovčak da neću pomahnitati, ponovio je Plenković, istaknuvši da je za to mentalno spreman.

Spreman sam biti na čelu tajnih službi. Kad god je HDZ na poziciji vlasti prijeti se, špijunira, manipulira, jedni drugima podmeću. Jedan kandidat kaže da mu SOA prati obitelj, aktualna predsjednica naprosto prijeti sigurnosnoj agenciji. Ona vodi rat s hrvatskom obavještajnom zajednicom, ocijenio je predsjednički kandidat SDP-a.

Osoba koja nakon pet godina mandata kaže da se bori protiv korupcije u SOA-i izmišlja i laže, a time i degradira te iste službe. Kolinda podsjeća na onoga čiju je ogradu lizala u Washingtonu – na Trumpa” – istaknuo je Milanović na skupu održanom u dvorani Zajednice Talijana.

Ocijenio je i da aktualna predsjednica osoba koja nije u stanju držati intelektualni fokus duže od pet sekundi u jednoj ravnini, a to je, smatra, opasno kad si na vlasti.