PolitikaPreporučeno

Milić o manjinskoj vladi: oni hoće iskadrovirati po zemlji ljude na neka važna mjesta. Pa što je to?

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u petak je komentirao prijepornu odluku Ustavnog suda koja predsjedniku Zoranu Milanoviću priječi formiranje nove vlade čak i ako da ostavku i ocijenio da je ljevica potpuno poražena na izborima te sada pušta “probne balone u medijima” iako “jedino HDZ ima pravo na formiranje vlasti”.

“Umjesto da priznaju poraz i prihvate odluku Ustavnoga suda da se ne mogu, nakon što su poraženi na izborima, osloniti na predsjednika države da im skuplja ruke po Saboru – što je protivno Ustavu, demokraciji ako hoćemo, protivno zdravom razumu – oni puštaju probne balone”, rekao je.

Pritom, dodao je Milić, ne govore da žele stabilnu vladu koja će raditi četiri godine u interesu države, nego o “nekakvoj eksperimentalnoj vladi, nekakvoj manjinskoj vladi, nekakvoj tehničkoj Vladi raznih boja, vrijednosti, ljudi koji neće raditi ništa afirmativno za Hrvatsku”.

“Nego koja će se samo boriti sa HDZ-om i postaviti ljude koje oni hoće iskadrovirati po zemlji na neka važna mjesta. Pa što je to? To je potpuno nezbiljno ponašanje prema zemlji”, ocijenio je te dodao da se to, naravno, neće dogoditi.

“To što oni nude je povratak u kaos, neizvjesnost i konfuziju koju bacaju pred hrvatske građane i to neće proći”, dodao je Milić uz ponovnu poruku da će HDZ formirati “stabilnu, snažnu vladu koja će i dalje četiri godine voditi Hrvatsku naprijed”, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Grabancijaš/Hina


Povezane vijesti