PolitikaPreporučeno

Ministar Goran Marić podnio neopozivu ostavku: N1

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku nakon potpisivanja ugovora o darivanju državnih nekretnina Novom Vinodolskom, javlja N1.

“Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine. Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i uputio dopis Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata”, izjavio je ministar.

“Radio sam pod pritiskom u kojem sam postao meta. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine, koja je desetljećima otimana i zapuštana. Uz svijest i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji stavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koje su dovele do moje ostavke”, rekao je Marić uz ocjenu da su zakoni i praksa protiv otimanja državne imovine povodi za medijski pritisak kojem je izložen.

>>>Sv. Nedelji darovano vrijedno zemljište; Zurovec: izgradit ćemo kampus i razvijati auto industriju

“S obzirom da sam sve detaljno objasnio, zahvaljujem unaprijed na razumijevanju što nisam više dostupan, a svima onima, koji su željeli i žele moj život pretvoriti u kaos, poručujem da hvala Bogu u tome neće uspjeti”, riječi su s kojima je Marić zaključio mandat ministra državne imovine.