PolitikaPreporučeno

Ministar Grlić-Radman putuje u Egipat | najava

Gordan Grlić-Radman
Gordan Grlić-Radman; Foto: HGK

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će u utorak i srijedu, 30. i 31. ožujka 2021. godine, u službenom posjetu Arapskoj Republici Egipat, priopćilo je Ministarstvo.

Službeni posjet započet će polaganjem vijenaca na Hrvatskom memorijalnom groblju u El Shattu, nastalom na mjestu velikog zbjega iz Drugog svjetskog rata.

>>>‘Non-paper’ o BiH zatražio i dobio pažnju europskih ministara

Nakon polaganja vijenaca ministar će se u pratnji hrvatskog gospodarskog izaslanstva sastati s guvernerom Sueske gubernije Abdel-Majidom Ahmedom u Suezu.

Drugoga dana službenoga posjeta ministar Grlić Radman sastat će se s predsjednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fattahom El-Sisijem.

Zajedno s ministrom vanjskih poslova Arapske Republike Egipat Samehom Hassanom Shoukryjem Selimom, ministar Grlić Radman otvorit će B2B poslovni forum hrvatskih i egipatskih gospodarstvenika, a potom će se u Ministarstvu vanjskih poslova i bilateralno susresti s egipatskim kolegom. Nakon sastanka ministri će održati konferenciju za medije.

>>>Hrvatska za dijalog i partnerstvo s Rusijom | sastanak o sankcijama

Na kraju službenoga posjeta, ministar će se u pratnji hrvatskog izaslanstva sastati s ministrom vojne proizvodnje Arapske Republike Egipat Mohamedom Ahmedom Morsijem te ministrom nafte i mineralnih resursa Arapske Republike Egipat Tarekom El Mollom, najavljeno je iz Ministarstva.