Biznis i ekonomija

Ministru Cappelliju predstavljena najznačajnija ulaganja u Marinu Punat

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio na otoku Krku gdje se susreo s predstavnicima turističkih zajednica otoka Krka te sudjelovao na konferenciji u Marini Punat gdje su prezentirana najznačajnija ulaganja u marini realizirana u ovoj godini te planovi za budućnost.

>>>Zadarska luka Gaženica finalist izbora za najbolju kruzersku luku svijeta

Nautički turizam važan je segment naše cjelokupne turističke ponude te će biti važna poluga i u budućoj strategiji razvoja turizma. Daljnjim spajanjem nautičkog turizma s drugim oblicima selektivnog turizma kao što je zdravstveni turizam stvara se zaokružena cjelina kojom se omogućuje veća potrošnja i potražnja te je to ono čemu trebamo težiti. Takvi gosti traže visoku kvalitetu, a upravo su kvaliteta i održivi razvoj ono što će činiti naš turizam i u budućnosti konkurentnim,” istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli tijekom konferencije.

Prema podacima iz sustava eVisitor tijekom 2018. godine na otoku Krku ostvareno je 925 tisuća dolazaka turista koji su ostvarili ukupno 7 milijuna noćenja. Najveći broj noćenja pri tome su ostvarili gosti iz Njemačke, Slovenija, Austrije, Italije i Mađarske. 

Plava zastava

Marina Punat jedna je od najpopularnijih marina u Hrvatskoj koja u svojoj ponudi ima stalne vezove u moru i suhe vezove, restorane, bazen i wellness te pažljivo odabrane dodatne usluge i trgovine uz vrhunski opremljen yacht servis. Marina trenutno raspolaže s 1.450 vezova za plovila do 40 m na čak 14 gatova. U razdoblju do 2025. godine planiraju se ulaganja od 50 milijuna kuna pri čemu planiraju podignuti kategorizaciju na 5 sidara. Zbog dobrog gospodarenja otpadom, odlične čistoće i kakvoće mora, ekoloških principa te racionalnog korištenja prirodnih resursa, već dvadeset godina zaredom Marina Punat osvaja međunarodno priznanje Plava zastava.

>>>U turističkoj predsezoni 6,88 milijuna dolazaka (+6,39%) i 26,26 milijuna noćenja (+3,02%): eVisitor

Prethodno konferenciji u Marini Punat, ministar Cappelli sastao se s predstavnicima turističkih zajednica na otoku Krku s kojima je razgovarao o mogućnostima zajedničke promocije čitavog otoka Krka kao i mogućnostima sporazumnog udruživanja turističkih zajednica što je omogućeno novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, piše Ministarstvo.