PolitikaPreporučeno

Mnoštvo zatražilo ‘kraj fašističke diktature’ u Austriji: COVID-19 | VIDEO

Foto: RT/YouTube

Deseci tisuća ljudi, uključujući značajni broj pobornika krajnje desnice, u subotu je prosvjedovalo u Beču nakon što su austrijske vlasti najavile dosad najstrože mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa u Europskoj uniji i prisilno cijepljenje.

>>>‘Ne damo vam djecu!’ – veliki prosvjed protiv diskriminacije necijepljenih u Zagrebu | VIDEO

U zrcaljenju prosvjeda u Zagrebu, rijeka dobro raspoloženih građana slila se niz ulice, glavna je struja krenula do Trga heroja i stala ispred bivše carske palače Hofburg u središtu grada. Ulicama su orila pjesma, udaralo se u bubnjeve i puhalo u rogove.

Mnoštvo je vijorilo nacionalnim zastavama, nosili su se transparenti sa sloganima poput “ne cijepljenju”, “što je previše, previše je” ili “dolje s fašističkom diktaturom”.

>>>‘Orgija nasilja’ – pobuna protiv covid potvrda u Rotterdamu | VIDEO

Policija procjenjuje da se do sredine poslijepodneva na različitim lokacijama okupilo oko 35,000 ljudi. Prosvjed je protekao u miru, uhićeno je manje od deset osoba, uglavnom zbog kršenja covid mjera i nošenja nacističkih simbola.

Austrija je dosad procijepila ugrubo 66% populacije, što je jedna od najnižih stopa u zapadnoj Europi. Brojni Austrijanci zaziru od cjepiva, njihovo gledište zastupa i promiče Slobodarska stranka Austrije, treća sila u parlamentu.

>>>Italija: protivnici obveznog cijepljena i neofašisti jurišali na urede premijera, sindikata | VIDEO

Vlasti su na posljednji val koronavirusa ovaj tjedan odgovorile s najžešćom diskriminacijom necijepljenih u Europskoj uniji. Ograničavanje životnih aktivnosti necijepljenih pritom neugodno podsjeća na fašistička i nacistička geta.

>>>Achtung! Covidfašizam u Austriji

Vlada je u petak najavila obvezu cijepljena s 1. veljače 2022. godine, što je lidera FPO-a, Herberta Kickla, navelo da proglasi: “Austrija je od danas diktatura”.

Kickl nije sudjelovao na prosvjedima jer mu je potvrđena zaraza.

>>>‘Izdaja i teror, fašisti i sotone’ – vatreno krštenje covid propusnica u zdravstvu | VIDEO

“Mi ne odobravamo mjere naše vlade,” rekao je jedan od prosvjednika, dio grupe koja je na glavama nosila kape od aluminijske folije a u rukama držala četke za čišćenje toaleta.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters

Comments (2)

  1. […] Mnoštvo zatražilo ‘kraj fašističke diktature’ u Austriji: COVID-19 |… 20/11/2021 […]

  2. […] je procijenila da se na ulice slilo oko 44 tisuće ljudi, nakon njih 35 tisuća prije dva i 40-ak tisuća prošloga […]

Comments are closed.