PolitikaPreporučeno

‘Moramo prestati s covid teatrom’: guverner Floride pozvao studente da skinu maske | VIDEO

Guverner američke savezne države Floride, Ron DeSantis, u srijedu je studente koji su pratili njegovu tiskovnu konferenciju pozvao da skinu maske.

>>>Liga protiv maski i druge paralele između Španjolice i Covida

“Ne morate nositi te maske,” rekao je sviti potencijalnih akademika. “Hoće reći, molim vas skinite ih. Iskreno, to ne radi ništa. Moramo prestati s ovim covid kazalištem. Ako je želiš nositi dobro, ali ovo je smiješno,” dodao je uočljivo neraspoložen “teatralnošću”.

Dio studenata je skinuo maske, dio ne.

Očekivano, zapis događaja izaziva šaroliku i široku raspravu na društvenim mrežama.

Glasnogovornica guvernera, Christina Pushaw, na Twitteru je žustro i rječito odgovarala na osude liberala i drugih pojedinaca koji zagovaraju nošenje maski.

>>>Pogledajte studente kako viču: vratite obvezu maski!

“…netko je to morao reći, nakon dvije godine propagande koja je užasnula i manipulirala mladim ljudima,” napisala je u jednom od “lajkanijih” cvrkuta. “Dišite slobodno, osjećajte se sigurno i budite veseli.”

DeSantis je među američkim konzervativnim guvernerima koji su kroz pandemiju postojano kritizirali obvezu nošenja maski u obrazovnim ustanovama.

>>>Pogledajte radost djece oslobođene nošenja maski, #zaustaviteludilo

Koronavirus se u svim svojim inačicama, uključujući zloglasnu deltu, pokazao blagostivim prema mlađim dobnim skupinama (više).

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima