PolitikaPreporučeno

Most: Sazrelo je vrijeme za ‘glas običnog čovjeka u EP-u’

Most nezavisnih lista u utorak je Državnom izbornom povjerenstvu predao kandidacijsku liste za izbor članova u Europski parlament (EP), a predsjednik stranke i nositelj liste Božo Petrov najavio je da će se njihova lista boriti za hrvatske interese u EP-u.

“Naši kandidati su ljudi koji će se pošteno, čestito i hrabro boriti za hrvatske interese u EP-u. Za Hrvatsku je 26. svibnja vrlo važan dan, to je prva prilika u kojoj građani mogu odlučiti u kojem smjeru država treba ići. Zato ih pozivam da svi izađu na ove izbore. Sazrelo je vrijeme da se konačno u EP-u može čuti glas običnog čovjeka, da se u tom parlamentu konačno progovori o pravim, realnim problemima i da se njih krene rješavati“, poručio je Petrov.

Pojasnio je da su se u stranci dogovorili da će u EP ići onaj s liste tko bude imao najviše preferencijalnih glasova.

Iako je nositelj liste, Petrov je već ranije objavio da nema namjeru postati europarlamentarac. “Vrlo transparentno sam rekao da ne idem, ja sam tu da pokažem koliko su važni izbori za Hrvatsku i njezinu budućnost i zato želim biti tu, želim im dati potporu za maksimalan uspjeh”, pojasnio je Petrov.

Uz njega, na Mostovoj listi su Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukry, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić i Miro Bulj.