PolitikaPreporučeno

Možemo! i Zagreb je NAŠ! najavili pravne korake: prijava Mlinarića Ćipe ‘vrhunac prljave kampanje’

Sandra Benčić; Foto: Hina multimedija/YouTube

Platforme Možemo! i Zagreb je NAŠ! u četvrtak su oštro reagirale na “kaznenu prijavu” (dokument) koju je zbog navodnog financiranja političkih aktivnosti iz stranih zemalja podnio saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe.

>>>Mlinarić Ćipe podnio prijavu zbog ‘protuzakonitog financiranja’ Tomaševića, Zagreb je NAŠ! i Možemo!

Reagiranje koje potpisuju koordinatorica platforme Možemo! Sandra Benčić i koordinatorica platforme Zagreb je NAŠ! Urša Raukar prenosimo u cijelosti:

Možemo! i Zagreb je NAŠ! se financiraju sukladno svim hrvatskim propisima i financijski izvještaji ovih stranaka su svake godine dobili pozitivno tj. bezuvjetno mišljenje Državne revizije RH i ti su izvještaji svima javno dostupni. Odlučno odbacujemo tvrdnje da se rad političkih stranaka Možemo! i Zagreb je NAŠ! na bilo koji način financira iz inozemstva

Nakon plaćenih oglasa s lažima o kandidatu Tomislavu Tomaševiću ovih dana je prljava kampanja za lokalne izbore u Zagrebu dosegla svoj vrhunac. Prošli tjedan smo dobili stotine prijava građana kako neka agencija provodi “anketu”, a zapravo koristi priliku da blati i iznosi laži o kandidatu Tomislavu Tomaševiću. Još 5. svibnja smo to prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Ovaj tjedan se ispostavilo da su slično iskustvo doživjeli svi kandidati osim Miroslava Škore, a na kraju je i objavljeno od strane HAKOM-a da je telefonski broj s kojeg se organizirano događaju pozivi građanima koristi tvrtka Akter – public d.o.o., a upravo je tu tvrtku za ovu kampanju unajmio Domovinski pokret.

“Prekršajna prijava”

Da bi se skrenula pozornost javnosti s te činjenice, danas je Stipo Mlinarić kao saborski zastupnik Domovinskog pokreta podnio prekršajnu prijavu protiv kandidata Tomislava Tomaševića, Možemo! i Zagreb je naš! samo 36 sati prije predizborne šutnje. Sam pogled na sadržaj prekršajne prijave pokazuje da nema nikakvog temelja, nikakvih dokaza, a i pravno je nepismena. Čak je danas na konferenciji za medije Stipo Mlinarić namjerno obmanuo javnost tvrdnjom kako je podnio kaznenu prijavu, a zapravo je podnio prekršajnu prijavu.

>>>Škoro tvrdi da su ‘pioniri maleni’ i Pavičić Vukičević fejkali otvaranje radova u predizborne svrhe

Naša kampanja za lokalne izbore u Zagrebu, kao što se vidi u privremenom financijskom izvještaju koji je dostavljen i DIP-u, financira se iz prihoda koje kao stranke zastupljene u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini imamo iz državnog i gradskog proračuna te donacija građana. Iz privremenog financijskog izvještaja se vidi da u izbornoj kampanji u Zagrebu imamo čak 10 puta više građana donatora od druge po redu stranke, a to je HDZ. Najapsurdniji dio prekršajne prijave Domovinskog pokreta jest da prikrivamo troškove oglašavanja u izbornoj kampanji u Zagrebu, a transparentno smo prijavili drugi najveći iznos potrošnje u ovoj izbornoj kampanji dok su Domovinski pokret i Miroslav Škoro u privremenom izvještaju DIP-u prijavili da su potrošili 0 (nula) kuna na izbornu kampanju. Neka građani procijene je li Škorina kampanja mogla koštati nula kuna.

>>>Klisović, prvak u broju donatora Tomašević i Filipović prednjače u troškovima predizborne kampanje

Iz svega navedenog sasvim je jasno da je riječ o lažnom prijavljivanju prekršajnog djela u svrhu političke promidžbe Domovinskog pokreta i Miroslava Škore samo nekoliko dana prije izbora. Zbog svega navedenog ćemo protiv Stipe Mlinarića i Domovinskog pokreta pokrenuti odgovarajuće pravne postupke jer je ovakva instrumentalizacija hrvatskog pravosuđa za političku promidžbu nekoliko dana pred izbore bez presedana.

Comments (1)

  1. […] Možemo! i Zagreb je NAŠ! najavili pravne korake: prijava Mlinarića Ćipe ‘v… 13/05/2021 […]

Comments are closed.