Politika

Mrak-Taritaš predlaže zagrebački ‘subway’  

“Rješavanje prometnih gužvi zbog kojih trpe i ljudi i tvrtke i okoliš je jedna od najvažnijih stvari kojima se moramo baviti u Zagrebu,” rekla je u utorak Anka Mrak-Taritaš prilikom obilaska grada.

Kandidatkinja za gradonačelnicu konferenciju je održala na križanju Magazinske, Zagorske i Vodovodne ulice koje navodi kao jedan od primjera česte i dugotrajne zagušenosti prometa.

>>>Tomašević i Benčić naveli ‘četiri dimenzije obnove Zagreba’

“Na ovom mjestu vidi se jedan od slučajeva koji sve Zagrepčane muči od zapada do istoka grada, uz cijelu trasu željezničke pruge koja grad presijeca na pola” rekla je i dodala da je neodrživa situacija u kojoj promet duž cijelog grada svako malo stoji i u ogromnim kolonama čeka da se digne rampa.

“Problem se mora riješiti spuštanjem cestovnih spojeva ispod pruge ili spuštanjem same pruge u podzemlje u jednom dijelu grada” predložila je predsjednica GLAS-a uz napomenu da se to ne može ostvariti preko noći, ali da baš zato treba odmah početi raditi na takvim velikim rješenjima.

>>>Kandidat Troskot: epicentar zagrebačkog potresa ‘ostavljen na cjedilu’

Mrak-Taritaš ističe da se u zagrebačkom prometu hitno moraju i mogu poboljšati rješenja na raskrižjima, završiti nedovršene prometnice i pravci i unaprijediti signalizacija, posebno sinkronizacijom semafora i uvođenjem pametnih semafora. “Srednje i dugoročno zagrebački promet traži reorganizaciju javnog prijevoza, širenje pješačkih zona i ozbiljnu mrežu biciklističkih staza, velike javne garaže na rubovima centra grada, korištenje najnovijih tehnologija kroz sustav pametne mobilnosti, izgradnju dvaju novih mostova i niz drugih stvari,” rekla je.

>>>Škoro: Zagreb nije samo Centar, Zagreb su i Čučerje, Markuševec, Podsljeme

“Naravno da toga ima puno jer je situacija loša, desetljećima se nije radilo gotovo ništa osim sitnih, nepovezanih zahvata i sad smo tu gdje jesmo,” upozorila je Mrak-Taritaš prema priopćenju stranke.

Comments (1)

Comments are closed.