PolitikaPreporučeno

Mrsić: danas se na pitanja o braniteljskim mirovinama prijeti kaznenim progonom

Mirando Mrsić
Mirando Mrsić; Foto: Hina/YouTube

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić danas novim pitanjima odgovara na jučerašnje, neuobičajeno oštro, iscrpno i emotivno reagiranje Ministarstva branitelja povodom njegovih izjava da Vlada braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove i ugrožava mirovinski sustav.

Ministarstvo je, među ostalim, u reagiranju navelo da je “uznemiravanje javnosti, a posebice braniteljske populacije koje izvodi gospodin Mrsić, opasan i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu.”  

Mrsić danas u objavi na Twitteru pita zar se danas na spomen braniteljskih mirovina prijeti kaznenim progonom?

“Ministar Medved bio je u Povjerenstvu za razdvajanje mirovina 2013. godine. Svjedočio je da razdvajanje mirovina niti jednog branitelja nije oštetilo ni za lipu, ali je omogućilo transparentnost sustava. Danas na spomen toga prijeti kaznenim progonom. Što Medved i Vlada skrivaju?,” napisao je Mrsić čiju je objavu podržala Hrvatska seljačka stranka

“Ne podliježe kaznenom progonu @drMrsic nego cijeli @HDZ001. HSS u potpunosti podržava Mrsića koji kaže da braniteljske mirovine ugrožavaju mirovinski fond. Svi oni koji se ne mogu brinuti o sebi zaslužuju maksimalnu pomoć države. Dok svi oni koji su radno sposobni trebaju raditi,” dodali su objavi predsjednika Demokrata iz HSS-a.

Mrsić je jučer primijetio da “zahvaljujući HDZ-u, 25 godina od rata novi branitelji stižu u sustav braniteljskih mirovina” i iznio podatak o 15.000 novih zahtjeva za tim mirovinama. Ministarstvo tvrdi da je novih zahtjeva “samo 1,500”.