Biznis i ekonomijaPreporučeno

Musk: ‘navodno’ opet imam covid

Elon Musk u ponedjeljak je nakon pozitivnog testa rekao da “navodno” opet ima covid.

“Navodno ga opet imam (uzdah), ali gotovo bez simptoma,” napisao je glavni izvršni direktor Tesle u objavi na Twitteru.

Musk je “osrednji slučaj” zaraze “najvjerojatnije” iskusio i u studenom 2020. godine kad je propitivao učinkovitost i preciznost testova jer su davali različite rezultate. Tada se testirao četiri puta, dva su testa bila pozitivna a dva negativna.

>>>Vlasti nude ‘oslobađanje’ docijepljene djece od samoizolacije | covid ćudoređe

“Dobivam šašavo različite rezultate iz različitih laboratorija, ali najvjerojatnije imam osrednji slučaj covida. Moji su simptomi oni manje prehlade, što ne iznenađuje, budući da je koronavirus vrsta prehlade,” napisao je tada na Twitteru.

Skeptik

Musk je jedan od najznamenitijih kritičara cjepiva za koja, među ostalim, drži da nisu učinkovita kako to predstavljaju regulatori i proizvođači. On je u intervjuu za New York Times u 2020. godini rekao da se neće cijepiti i da neće cijepiti svoju djecu “jer nisu ugrožena.”

Njegovo su gledište otad podržali pojedini regulatori.

>>>Savjetodavno tijelo u UK protiv cijepljenja zdrave djece stare od 12 do 15 godina

Švedske zdravstvene vlasti  u siječnju nisu preporučile cijepljenje djece stare 5-11 godina uz procjenu da dobrobiti od imunizacije ne nadilaze rizike. Guverner Floride istovjetni je potez povukao početkom ožujka.

>>>‘Korist ne nadilazi rizike’: Švedska djecu staru 5-11 godina čuva od eksperimentalnog cjepiva

Musk je prošlog tjedna u dobrom raspoloženju, uz smijeh i ples inaugurirao novu tvornicu Tesle u Njemačkoj.

Kineske su vlasti ovog tjedna naložile četverodnevno zatvaranje tvornice Tesle u Šangaju gdje se uslijed politike “nulte tolerancije” prema virusu provodi masivno testiranje svih građana.

>>>Tesla u 2021. prodao 936,172 električna automobila

Šangajska tvornica sastavlja više od 2,000 vozila dnevno, u veljači je isporučila više od 56,000 automobila i jedan je od ključnih izvoznih pogona Tesle koji je u posljednjim tjednima opetovano povećao cijene citirajući inflacijske pritiske i poteškoće u opskrbnim lancima.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima