PreporučenoTech

Musk optužen za ‘namjerno karnevalsko lajanje, manipulaciju tržištem’ – pumpanje Dogecoina

Elon Musk je ponovno optužen za trgovanje s povlaštenim informacijama i manipulaciju kriptovalute Dogecoin koja je nastala iz satire.

Reuters piše da su investitori u srijedu navečer na saveznom sudu u Manhattanu drugog najbogatijeg čovjeka svijeta optužili da je svoj utjecaj i popularnost iskoristio kako bi napuhao vrijednost novčića.

>>>Musk nastavlja s velebnim remećenjem kriptotržišta, izazivanjem gnjeva i psihoze ‘bitcoinera’

Podnesak među ostalim navodi da je za njegovu promociju plaćao influencere, koristio nastupe na televiziji i druge “reklamne trikove”.

U za kriptovalute uobičajenoj “pump & dump” praksi, Musk je kroz osobne ili korporativne novčanike Tesle valutu kupovao bezvrijednom a prodavao nakon pompe.

>>>S 26 milijardi na 1 $: totalna pomrčina bogatstva kripto fejkera Sama Bankmana-Frieda

Oštećeni u proširenju postojeće tužbe bilježe da je on u travnju logo Twittera zamijenio s logom Dogecoina na kojem je njuška Shiba Inu psa. Promocija je vrijednost kriptovalute povećala za oko 30% prije nego što je Musk virtualne novčića zamijenio za oko 124 milijuna dolara.

“Namjerno karnevalsko lajanje, manipulacija tržištem i trgovanje povlaštenim informacijama” omogućilo je Musku da prevari ulagače, promovira sebe i svoje tvrtke, stoji u podnesku.

Investitori su Muska već optužili da je kratkotrajnim prihvaćanjem Dogecoina kao sredstva plaćanja za automobile Tesle i drugim promocijama vrijednost tokena kroz dvije godine napuhao za više od 36.000%, nakon čega je utržio seansu i dopustio njegovo propadanje.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Musk optužen za ‘namjerno karnevalsko lajanje, manipulaciju tržištem’ – pumpanj… […]

Comments are closed.