PreporučenoTech

Musk otkrio 2.9 milijardi dolara vrijedan udjel u Twitteru, potpalio dionicu

Glavni izvršni direktor Tesle, Elon Musk, u ponedjeljak je u podnesku regulatorima otkrio posjed 9.2% dionica Twittera, što ga potencijalno čini najvećim pojedinačnim dioničarem tog najpoznatijeg mikro-bloga.

>>>Twitter najavio udvostručenje prihoda na najmanje 7.5 milijardi dolara u 2023., dionica poskočila

Vijest je dionice Twittera ususret otvaranju trgovanja katapultirala za 26%. Propele su se i dionice drugih srodnih kompanija, Meta Platformsa (Facebook) i Snapchata (Snap Inc).

Musk posjeduje 73.5 milijuna dionica Twittera, što prema kotaciji od petka njegov udjel vrednuje do 2.9 milijardi dolara.

>>>Elon Musk mogao bi postati prvi svjetski bilijunaš | Morgan Stanley

On je gorljiv korisnik mikro-bloga gdje je od 2009. godine stekao sljedbu od 80 i kusur milijuna ljudi. Njegov je utjecaj na platformi impozantan, s “cvrkutima” koji mogu potresti tržišta.

>>>Musk nastavlja s velebnim remećenjem kriptotržišta, izazivanjem gnjeva i psihoze ‘bitcoinera’

Regulatori pažljivo motre njegove aktivnosti nakon što je u nekoliko navrata svoju moć iskoristio kako bi promovirao pojedine kriptovalute, osnažio ili oslabio dionicu Tesle i drugih kompanija.

Musk je u posljednje vrijeme bio kritičan prema platformi uz gledište da je nakon izlaska Jacka Dorseya izgubila slobodu, ogrezla u cenzuru i izdala principe na kojima je izgrađena.

>>>Musk: piramide su očito izgradili izvanzemaljci; egipatski arheolog: to je totalna halucinacija

Musk je također osnivač i izvršni direktor svemirske kompanije SpaceX, lider startupa NeuraLink koji razvija čipove za spajane računala i ljudskog uma i kompanije za razvoj infrastrukture Boring.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Reuters

Comments (3)

  1. […] je ponudio preuzimanje Twittera za oko 41 milijardu dolara, samo nekoliko dana nakon što je otkrio 2.9 milijardi dolara vrijedan udjel u tom mikroblogu za razmjenu kratkih misli, iliti […]

  2. […] četvrtak ponudio preuzimanje Twittera za oko 43 milijarde dolara, samo nekoliko dana nakon što je otkrio 2.9 milijardi dolara vrijedan udjel u tom mikroblogu za razmjenu kratkih misli, iliti […]

  3. […] je početkom travnja u podnesku američkim regulatorima otkrio posjed 2.9 milijardi dolara dionica Twittera te potom objavio nakanu o njegovom preuzimanju i povlačenju s burze za 43 milijarde […]

Comments are closed.