PreporučenoTech

Musk spreman za kupnju Twittera prema originalnom dogovoru | Bloomberg

Milijarder Elon Musk u utorak je predložio zaključenje akvizicije Twittera prema originalnom dogovoru i ponudi od 54.20 dolara po dionici, rekla su dva izvora upoznata s njegovim promišljanjem i planovima.

Ukoliko se izvještaj Bloomberga potvrdi, Musk će preuzeti jednu od najznačajnijih globalnih platformi za razmjenu kratkih misli i informacija.

>>>Šampion Musk odustao od borbe za slobodu govora, akvizicije Twittera

Ponuda će također prekinuti sudske postupke za koje dio analitičara drži da bi ionako rezultirali “prisilnom kupnjom”.

Vijest je neposredno nakon objave dionice Twittera podbola za velebnih 12 posto.

Vrijednost Tesle istovremeno se povećala za 1.5 posto.

Pozivajući se na izvore koji uvjetuju anonimnost, Bloomberg navodi da je Musk prijedlog za zaključenje akvizicije uputio u pismu.

Kontekst

Musk je u kupnju Twittera krenuo u travnju uz zavjet slobode misli i govora, ali se potom povukao uz spominjanje globalne recesije i propitivanje istinskog broja korisnika.

>>>Musk zastao s akvizicijom Twittera, zatražio podatke o botovima, fejk korisnicima

Twitter je na odustajanje odgovorio tužbom na znamenitom sudu u američkoj saveznoj državi Delaware koji u sličnim slučajevima povijesno donosi presude u korist tužitelja.

>>>‘Javni spektakl, remećenje operacija, uništavanje vrijednosti dioničarima’ | Twitter vs. Musk

“Ovo je jasan znak da Musk prepoznaje da su njegove šanse za pobjedu na sudu u Delawareu krajnje neizgledne i da će ovaj 44 milijarde dolara vrijedan dogovor biti zaključen na ovaj ili onaj način,” napisao je u neposrednoj bilješci za klijente analitičar Wedbusha, Dan Ives.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima