PreporučenoTech

Muskov Twitter ukinuo moderiranje informacija o covidu, cjepivu

Elon Musk; Foto: TED/YouTube

Twitter je u obavijesti na službenim stranicama bez pompe i gotovo kriomice izvijestio da dokida politiku provjere činjenica i suzbijanja dezinformacija o bolesti COVID-19, zamijetio je u utorak CNN.

>>>Elon Musk preuzeo Twitter: ptica je oslobođena

“Od 23. studenog 2022. Twitter više ne provodi politiku obmanjujućih informacija o COVID-19,” navodi se na službenom blogu.

Reuters piše da su konkretne posljedice odluke neposredno neizvjesne. Twitter je tijekom prvog vala covida na Zapadu, početkom 2020. godine, osmislio niz obavijesti, upozorenja i oznaka za sadržaj koji odudara od naracije o pandemiji u glavnoj struji.

>>>Tech titani potpisali Kodeks dobre prakse u suzbijanju dezinformacija

Okvir je od korisnika tražio da pod prijetnjom suspenzije uklone objave za koje je procijenjeno da promiču lažne tvrdnje o učinkovitosti cjepiva.

Milijarder Elon Musk popularni je mikroblog kupio za 44 milijarde dolara i kontrolu preuzeo 27. listopada, otkad provodi restrukturiranje, dijeli otkaze i žustro dorađuje proizvod.

>>>Musk suočen s bojkotom oglašivača, ‘pokušajima uništenja slobode govora’

Upitan o arbitriranju i moderiraju sadržaja, on je najavo formiranje posebnog vijeća od renomiranih osoba s “naširoko različitim gledištima”.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima