PolitikaPreporučeno

Na sudu iskupljen Karamarko prozvao ‘dirigirane pijune’, sugerirao odmazdu: bit će dana

Bivši predsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i obavještajac Tomislav Karamarko na svojoj je Facebook stranici uz naprstak gorčine i sarkazma izvijestio da je “ovih dana” dobio pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda kojom je poništena odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz 2016. godine zbog koje je tada podnio ostavke na sve političke dužnosti.

>>>Karamarko razmišlja o kandidaturi za šefa HDZ-a: ‘Ako se kandidiram, ja ću i pobijediti’ (2019.)

Karamarko je napisao da je Dalija Orešković, bivša predsjednica povjerenstva i aktualna saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom, donijela nezakonitu presudu i time “izvršila svoju zadaću”.

“Dalija Orešković nakon što je izvršila svoju zadaću, donoseći nezakonitu presudu povjerenstva za štošta, nagrađena je lansiranjem u ‘visoku’ politiku. I njoj se isplatilo. Blago Hrvatskoj,” napisao je.

>>>Kolektivna ostavka ostavila Daliju Orešković bez predsjedništva Starta

“Most, momci u tajicama iz Sherwoodske šume, toliko željni aureole zaštitnika hrvatskog roda, trebali su otimati bogatima i davati siromašnima. Ali netko ih je brifirao (reče Božo Hood) i postavio na drugi, superhikovski kolosijek te učiniše popriličnu štetu svom omiljenom hrvatskom narodu. To ih nije previše deprimiralo. Eno ih u parlamentu, intelektualno-duhovnjački oplemenjeni, neumorno mesijanski jurcaju,” dodao je s porugom.

Naveo je da su “još poneki profitirali”, pa sugerirao neku vrstu osvete ili vraćanja duga.

“Bit će dana…,” napisao je.

U objavi je potom podsjetio na završetak arbitraže u slučaju MOL – Hrvatska čiji bi rezultati prema pisanju Večernjeg lista trebali biti poznati do lipnja.

MOL je od Hrvatske zatražio odštetu od milijardu dolara (6,5 milijardi kuna).

“Uskoro ćemo dobiti točan iznos odštete koju ćemo morati isplatiti MOL-u. Volio bih da loše najave nisu točne. Ali što ako…?” upitao je u objavi Karamarko.

Pitao se i hoće li netko od osoba koje je imenovao reagirati “nekakvom isprikom ili ne daj Bože, poput mene, ostavkom?”.

>>>Prepucavanje ‘narikatelja i šmrkavca, perfidnih i/ili lukavih’ čelnika RH | VIDEO

Prekaljeni je političar na kraju odvagnuo da je šteta koji su “dirigirani pijuni” izazvali Hrvatskoj “mjerljiva u milijardama.”

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima