PolitikaPreporučeno

Na Twitteru zdušno gnušanje, gnjev na najavu EK o produljenju režima ‘covid putovnica’

Ursula von der Leyen i Albert Bourla; Foto: Roberto Schmidt/EC

Europska komisija u četvrtak je predložila produljenje uvjetovanja slobodnog kretanja Europskom unijom “Digitalnim COVID certifikatom” iliti “covid putovnicom” za još jednu godinu, do 30. lipnja 2023. godine.

>>>Pučka pravobraniteljica EU-a ošinula von der Leyen zbog netransparentnosti u nabavi cjepiva

Sudeći prema reakcijama na Twitteru, prijedlog Komisije čija je predsjednica Ursula von der Leyen izbrisala i sakrila svoju privatnu korespondenciju s Albertom Bourlom, glavnim izvršnim direktorom proizvođača mRNK cjepiva Pfizer od kojeg je izvršno tijelo naručilo monstruozne količine cjepiva, uživa minimalnu ili nikakvu podršku.

Štoviše, količina gnjeva, ljutnje, razočaranja, gnušanja i negativnih komentara podijeljenih neposredno nakon objave prijedloga uistinu je upečatljiva.

Eto nekolicine probranih među prvima od “lajkanih” cvrkuta:

“Budući da se SARS-COV2 ne može suzbiti i već se proširio na sve zemlje članice EU-a, potvrde za putovanje nisu zdravstvena mjera. One su ugnjetavanje europskih naroda. Uokvirivanje ovog kao ‘omogućavanja slobodnog kretanja’ orwellovski je novogovor. Schengen SADA. VDL bi se trebala sramiti,” napisao je korisnik ?????????? iz Njemačke.

“Trebali bismo se moći kretati bilo gdje u EU bez ikakve potvrde, to je kršenje naše slobode,” zacvrkutao je Alessandro iz Italije.

“Rat je mir, kontrola dokumenata je slobodno kretanje,” nabacio je Ramius u još jednoj evokaciji novogovora i orvelijanske noćne more Georgea Orwella.

“Zločinci!” viknuo je korisnik Cassy.

“Cjepivo ne može zaustaviti zarazu i transmisiju stoga jebeš vaš certifikat,” zacvrkutao je, uz odobravanje, EDDY.

Pomalo fascinantno, Grabancijaš je u trenutku objave članka pregledao 125 objava i nije pronašao niti jednu jedinu koja bi pružila izričitu podršku. Na uzorku Twittera, prijedlog Komisije ima nula, zero, zilch potpore.

>>>Izvjestiteljica: 2,5 milijarde eura javnog novca potrošeno bez ikakve kontrole | covid profiterstvo

Sloboda kretanja koju pod krinkom zdravstvene ugroze uvjetuje Komisija jedan je od povijesnih temelja Europske unije.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] do 2023. nešto što većina naših sugrađana ne može razumjeti,” naveo je u referenci na s iskrenim gnušanjem dočekan prijedlog Europske komisije da produlji uvjetovanje “slobodnog kretanja” u […]

  2. […] >>>Na Twitteru zdušno gnušanje, gnjev na najavu EK o produljenju režima ‘covid putovni… […]

Comments are closed.