PreporučenoTech

Najprocjepljenija država Njemačke trpi najviše zaraza | omikron

Najprocjepljenija njemačka savezna država Bremen ujedno je i najteže pogođena probojnim zarazama sklonom i prema rastućem znanstvenom konsenzusu u odnosu na prijašnje dominantne sojeve dobroćudnijim omikronom.

>>>Danski znanstvenici: omikron bi mogao biti zadnji val, varijanta koja će nas uzdići iz pandemije

Smješten na sjeverozapadu, u blizini Nizozemske i Danske koje također trpe naizgled nezaustavljiv cunami zaraza, Bremen trenutačno bilježi najveću sedmodnevnu incidenciju u Njemačkoj. Institut Robert Koch navodi da je ona zaključno s četvrtkom iznosila 800 slučajeva na uzroku od 100,000 stanovnika u poredbi s prosječnih 303 u drugim saveznim državama.

Bremen, najmanja od 16 saveznih sastavnica Njemačke s populacijom manjom od 700,000 ljudi, u dosadašnjem je tijeku pandemije procijepio 84% stanovništva, više od nacionalnog prosjeka od oko 72%. Treću je dozu primilo oko 44% građana, u poredbi s 42% na nacionalnoj razini.

>>>WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necijepljenih

Unatoč rekordnoj stopi zaraza, državne bolnice nisu opterećene kao u prva tri vala pandemije jer su pacijenti zaraženi novom varijantom dolazili s blažim simptomima, rekao je Lukas Fuhrmann, glasnogovornik bremenskog zdravstvenog senata utvrđujući spomenuti, rastući konsenzus.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

via Reuters

Comments (4)

  1. […] Najprocjepljenija država Njemačke trpi najviše zaraza | omikron 08/01/2022 […]

  2. […] >>>Najprocjepljenija država Njemačke trpi najviše zaraza | omikron […]

  3. […] >>>Najprocjepljenija država Njemačke trpi najviše zaraza | omikron […]

  4. […] >>>Najprocjepljenija država Njemačke trpi najviše zaraza | omikron […]

Comments are closed.