Biznis i ekonomija

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su prodavači, konobari i skladištari | MojPosao

Ilustracija

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te posloprimaca koji tragaju za karijernim iskorakom.

>>>Potražnja za sezonskim radom snažnija od predpandemijske | Moj Posao

Na ovogodišnjem sajmu je sudjelovalo 37 poslodavaca – trgovački lanci, hotelske kuće i ugostiteljski objekti, a posjetitelji su se mogli prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Najtraženiji sezonski radnici – prodavači, konobari i skladištari

Sajam je zabilježio više od 200.000 posjeta te više od 1.200 000 pregleda stranica, kao i više od 7.200 prijava na oglašena radna mjesta.

>>>Nacionalni indeks zadovoljstva zaposlenika, siječanj 2023. | MojPosao

Uzimajući u obzir broj natječaja za posao kojima su poslodavci tražili ‘pojačanja’, najtraženiji sezonski radnici su prodavač, konobar, kuhar, skladištar i sobar/sobarica, a to su ujedno i oglasi s najviše prijava posloprimaca.

>>>Aminess snaži već moćne bonuse i benefite, najavljuje nagradu od 8.000 kuna za sve zaposlene

Očekivano, većina oglašenih radnih mjesta na sajmu odnosila se na sezonski rad, no u značajnom broju oglasa poslodavci su nudili i mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa nakon završetka ljetne turističke sezone.

Veliki interes radnika iz regije

Pored posloprimaca iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod radnika iz regije te je, kao i prethodnih godina, zabilježen velik broj prijava na oglašena radna mjesta od strane kandidata iz susjednih zemalja.

>>>Horváth: očekuje se veliki deficit radnika, rastući troškovi i cijene rada

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj i ove godine su iskazali posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Na sajmu su sudjelovali

Valamar, Lidl, Maistra, Liburnia, Le Méridien Lav, Aquapark Istralandia, Blue Sun, Jadranka Trgovina, Aroma Global, Tommy, Aminess, Jamica, INA, Best Solutions, Jadran d.d., Zagrebačka pivovara, Coca Cola, Metro, Petrol, Konzum, Spar, Radisson Blu, Proficio, Kaufland, McDonald’s – Globalna hrana, Eurospin, Uniline grupa, Roan Camping Holidays, Maslinica, Adriatic kamp, Esplanade, Cresanka, Lush, Lošinjska plovidba, Rudan, Vila Rova i Sunsail Adriatic.

Pratite nas na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: MojPosao