Biznis i ekonomijaPreporučeno

Najveća e-trgovina marihuanom priprema IPO

Leafly, najveća i najposjećenija američka e-trgovina kanabisom pregovara o spajanju s bjanko ček kompanijom Merida Merger Corp, rekle su za Reuters tri osobe upoznate s planovima.

Bjanko ček tvrtku posjeduje Merida Capital Holdings, jedan od najvećih ulagača u Leafly čije su stranice uslijed pandemije i vala legalizacije marihuane u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježile stelarni rast.

>>>Colorado utržio 302.4 milijuna $ poreza od prodaje trave: BONUS VIDEO

Izvori kažu da bi deal mogao biti najavljen već idućeg tjedna, iako razgovori još uvijek mogu rezultirati neuspjehom.

S ulaskom Merida, tržišna vrijednost Leafly nadilazi 530 milijuna dolara. Kompanija će novac iskoristiti za širenje prodajne mreže na istočnoj obali SAD-a.

Utemeljen u 2010., Leafly potrošačima nudi pretragu i pristup nebrojenim trgovinama s nebrojenim vrstama marihuane i proizvoda od kanabisa. Ponuda uključuje recenzije, savjete.., preuzimanje i isporuku robe.

Reuters navodi da platformu za e-trgovinu, reklamiranje i druge usluge koristi više od polovice sjevernoameričkih dilera kanabisa.

>>>SAD: Kongres bankama odobrio poslovanje s kanabis biznisima

Pandemijska “zaključavanja”, u SAD-u sve izglednija legalizacija marihuane na saveznoj razini i otvaranje meksičkog tržišta redom pogoduju Leaflyju čije je stranice lani posjetilo više od 220 milijuna ljudi, 12% više nego u 2019. i najviše od svih web stranica posvećenih travi.

Bjanko ček kompanije koriste novac od svojih inicijalnih javnih ponuda (IPO) za kupnju privatnih tvrtki i njihovo izlistavanje na burzu. Leafly namjerava debitirati na tehnološki ustrojenom Nasdaqu s oznakom ‘LFLY’, rekao je jedan od izvora za Reuters.

Pratite nas na Google vijestima