Biznis i ekonomijaPreporučeno

Nakon recesije Musk spominje bankrot Tesle, ‘urlanje novca u plamenu’

Elon Musk; Foto: Dr. Infographics/YouTube

Nove gigatvornice u Texasu i Berlinu “gube milijarde dolara” uslijed nestašice baterija i distopijskog odgovora na koronavirus u Kini, rekao je glavni izvršni direktor Tesle, Elon Musk, u intervjuu objavljenom u srijedu.

>>>Top bankarica nakon svjetske turneje podijelila gledišta o kamatama, Rusiji i recesiji

Tvornice u Berlinu i Austinu trenutačno su gigantske peći za novac. Okay? To je uistinu kao divovski urlajući zvuk, zvuk novca u plamenu,” rekao je.

Trenutačno najbogatija osoba svijeta požalila se i da tvornica u Texasu proizvodi tek “majušan” broj vozila zbog izazova u proizvodnji novih “4680” baterija i jer su alati za proizvodnju konvencionalnih 2170 baterija “zapeli u kineskoj luci.”

“To će se sve popraviti uistinu brzo, ali traži mnogo pažnje,” rekao je.

>>>Probudio se ‘medvjed’ Michael Burry, upozorio na ‘majku svih krahova’

Dodao je da je situacija u Berlinu “nešto povoljnija” jer se u proizvodnji koriste tradicionalne 2170 baterije.

S druge strane situaciju u Šangaju opisuje kao “izrazito, izrazito tešku” jer ograničenja povezana s odgovorom na pandemiju utječu i na pogone u Kaliforniji gdje se koriste dijelovi proizvedeni u Kini

>>>Bedak skokom uništio milju kuna vrijedan Model S | VIDEO

“Posljednje su dvije godine bile apsolutna noćna mora (zbog) remećenja opskrbnih lanaca, jedna stvar za drugom, i iz toga još nismo izašli,” rekao je.

>>>Urušila se dionica Tesle, isparilo 126 milijardi dolara (travanj 2022.)

Naveo je da ga more goruća pitanja, uključujući “kako tvornice držati u pogonu kako bismo mogli platiti ljude i ne bankrotirati?”

Musk je ovog mjeseca zazvonio na uzbunu i rekao da ima “superloš osjećaj” o ekonomiji zbog kojeg namjerava otpustiti oko 10% radnika i zamrznuti nova zapošljavanja na globalnoj razini.

Najavio je da će otpuštanje radne snage potrajati oko tri mjeseca.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Reuters

Comment here