PolitikaPreporučeno

Napadač označen svastikom ubio sedmero djece, pet odraslih u ruskoj školi | VIDEO

Dječak u učionici osluškuje pucnjavu; Foto: @BNNRussia

Naoružani muškarac u majici sa svastikom u ponedjeljak je ubio 13 i ranio više od 20 osoba u velikoj školi u gradu Iževsku smještenom oko 970 kilometara istočno od Moskve.

Ruske izvještajne agencije javljaju da je ubijeno sedmero djece.

Videozapisi na društvenim mrežama bilježe strepnju i neizvjesnost u učionicama.

Videozapis bilježi smrt i uznemirujući sadržaj, proslijedite s pažnjom

Napadač je bio odjeven u crno, lice je prekrio balaklavom.

Istražno povjerenstvo za teške zločine navodi da je ubijeno šest odraslih ljudi, učitelja i zaštitara. Ranjena je 21 osoba, uključujući 14 djece.

Počinitelj je identificiran kao 34-godišnji Artem Kazantsev, nekoć polaznika Škole broj 88. u kojoj je počinio zločin.

“Trenutačno istražitelji… provode pretragu njegove rezidencije i proučavaju osobnost napadača, njegove stavove i okolinu,” stoji u priopćenju povjerenstva. Provjeravaju se njegova privrženost neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji, dodaje se.

Regionalni guverner Aleksandar Brečalov novinarima je rekao da je ubojica bio registriran u klinici za liječenje psiho-neuroloških bolesti.

Prema izvještaju TASSA-a muškarac je u ubilački pohod krenuo s dva pištolja i velikom količinom streljiva. Nakon zločina je počinio suicid.

Rusija je u posljednjim godinama posvjedočila nekolicini noćnih mora u školama. Tinejdžer je u svibnju 2021. godine također ubio sedmero djece i dvije odrasle osobe u gradu Kazanu.

>>>Pet ubijenih, 21 osoba ranjena u nasumičnoj pucnjavi po ljudima u Teksasu

U travnju ove godine naoružani je muškarac ubio dvoje djece i učitelja u vrtiću u središnjoj regiji Uljanovsk i potom počinio samoubojstvo.

Na ubilački je pohod u 2018. godini krenuo 18-godišnji učenik, uzevši živote 20 ljudi, uglavnom svojih kolega, u školi na ruskom poluotoku Krimu.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Napadač označen svastikom ubio sedmero djece, pet odraslih u ruskoj školi | VIDEO […]

Comments are closed.