Politika

Neovisni za Hrvatsku otvorili pregovore s Europom nacija i slobode

Izaslanstvo stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR) u protekla dva dana je u Bruxellesu razgovarali s visokim predstavnicima grupacije u Europskom parlamentu Europa nacija i slobode o pripremama za izbore za Europski parlament, jačanju nacionalističkih stranaka te potrebi međusobnog povezivanja, priopćio je NHR.

“Teme razgovora bile su pripreme za izbore za Europski parlament, jačanje nacionalističkih stranaka te potreba međusobnog povezivanja”,

>>>Hasanbegović: Izbori su ‘o protunarodnoj, hrvatsko-srpskoj koaliciji na čelu s Plenkovićem’

Tomislav Jonjić i Krešimir Kartelo vratili su se u četvrtak iz Bruxellesa gdje su se sastali sa šefom ENF grupacije i nasljednikom Marine Le Pen u Europskom parlamentu Nicolasom Bayjem (Rassemblement National), glavnim tajnikom ENF-a Philipom Claeysom (Vlaams Belang), zamjenikom glavnog tajnika te savjetnikom Mattea Salvinija Marcom Campomenosijem (Lega), Dietmarom Holzfeindom (FPÖ) te glavnim tajnikom europske stranke Movement for Europe of Nations and Freedom Thibautom Francoisom.

“Teme razgovora bile su pripreme za izbore za Europski parlament, jačanje nacionalističkih stranaka te potreba međusobnog povezivanja”, navodi se u priopćenju.

>>>Esih i Bay o migracijama na granici s BiH: ovdje se radi o društvenom inženjeringu

“Obje su se strane složile kako se EU ne smije širiti, a što je NHR-ovcima bilo posebno važno zbog kandidacijskog statusa Republike Srbije. Složile su se također kako je potrebno očuvati identitete autohtonih europskih naroda te kako valja spriječiti masovne migracije u Europu”, stoji u priopćenju. Dogovoren je niz susreta vodstva NHR-a s istaknutim političkim vođama iz Zapadne Europe te posjet ENF-ovaca Zagrebu, kaže priopćenje dodajući kako je ENF u NHR-u prepoznao stranku koja na EU izborima može dobiti dva zastupnika.