FunPreporučeno

‘Nervozna, neiskusna’ i nezrela oružarka u fokusu tragedije na setu filma ‘Rust’

Foto: Twitter

Redatelj filma “Rust” kojeg je na setu pucnjem iz revolvera ranio glumac Alec Baldwin u subotu je rekao da ga “izjeda” smrt direktorice fotografije, dok se polako kristalizira slika o nesigurnoj i neprofesionalnoj produkciji koja je kumovala tragediji.

Rastući broj medija izvještava da je samo nekoliko sati prije incidenta s bojevom municijom u kojem je smrtno stradala Halyna Hutchins nekolicina članova filmske ekipe napustila set u Novom Meksiku u prosvjedu protiv loših uvjeta rada.

>>>Glumac Alec Baldwin revolverom ubio redateljicu fotografije, ranio redatelja filma ‘Rust’

The Los Angeles Times doznaje da je prošlog tjedna jedan od kaskadera slučajno opalio dva bojevna metka nakon što mu je rečeno da je oružje koje koristi “hladno” što u industriji znači da je ono bez municije ili s praznim mecima. Incident je najmanje jednog člana filmske ekipe naveo da se upravitelju produkcije požali zbog nesigurnosti na filmskom setu.

Ista se pogreška možda odigrala u četvrtak, sugeriraju sudski dokumenti prema kojima je pomoćnik redatelja, Dave Halls, glumcu dao oružje rekavši da je ono “hladno”.

“Neiskusna, zelena oružarka”

U aktualnom je trenutku još uvijek nejasno zašto je u revolveru bila bojeva municija. Prema policijskom izvješću za rekvizite je brinula 24-godišnja oružarka Hannah Gutierrez Reed.

>>>Svjedočanstva kristaliziraju sliku ‘nemara i neprofesionalnosti’: tragedija na setu filma ‘Rust’

Nekolicina izvora, uključujući Daily Beast, piše da je riječ o neiskusnoj, nesigurnoj i nezreloj ženi koja je na snimanju filma “The Old Way” s Nicolasom Cageom oružje bez provjere dala u ruke 11-godišnjoj glumici Ryani Kieri Armstrong.

“Bila je pomalo nemarna s oružjem, svako bi malo s njime mahala,” rekao je izvor. “U nekoliko je navrata prazne metke punila na način za koji smo mi mislili da nije siguran.”

>>>Lopovi zdipili BMW X7, vrijednu prtljagu Toma Cruisea

Izvor iz produkcije “Rusta” oružarku opisuje kao “zelenu i neiskusnu”. Druga dva izvora upoznata sa situacijom na setu propituju zašto oružje nije provjerio pomoćnik redatelja Halls.

“On bi trebao biti zadnja linija obrane, i on nas je iznevjerio,” rekao je jedan od izvora za Daily Beast. “On je zadnja osoba koja bi trebala pregledati vatreno oružje.”

Drugi je potvrdio da je posao zadnje provjere oružja u domeni pomoćnika redatelja. “Samo je ta provjera trebala spriječiti incident.”

“Nervozna”

Gutierrez Reed prošlog je mjeseca u podcastu rekla da je na setu “The Old Waya” bila “nervozna” zbog svoje uloge oružarke, što je bilo njezino prvo iskustvo s tom zadaćom.

“Znate, na početku sam bila uistinu nevozna i zamalo nisam preuzela posao jer nisam bila sigurna jesam li spremna … ali, kad sam počela raditi, sve je išlo stvarno glatko,” rekla je.

>>>Mali Tarantino nije uživao podršku majke: kad uspijem nećeš dobiti ‘ni lipe’

Sudac u Santa Feu u petak je vlastima odobrio zapljenu vatrenog oružja, odjeće, kamera, videozapisa i municije koja je korištena na lokaciji Bonanza Creek ranča.

Rust Movie Productions u izjavi za medije istovremeno tvrde da nemaju spoznaja o zabrinutosti na setu, ali da istražuju incident.

“Iako nismo obaviješteni o ikakvim službenim pritužbama povezanima sa sigurnošću oružja ili rekvizita na snimanju, provest ćemo internu reviziju naših postupaka dok je produkcija zatvorena,” rekli su iz kompanije.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] ‘Nervozna, neiskusna’ i nezrela oružarka u fokusu tragedije na setu … 24/10/2021 […]

  2. […] Tvrdnje odvjetnika pritom su dijametralno suprotne od drugih svjedočanstva i izjava koje sugeriraju da je oružarka bila nezrela, neoprezna i nedorasla poslu. […]

Comments are closed.