Biznis i ekonomija

Nidec otvara veliku tvornicu u Novom Sadu, stvara 1,200 radnih mjesta

Nidec Corporation, japanski proizvođač električnih motora široke primjene, u petak je najavio otvaranje velike nove tvornice u Novom Sadu koja će zaposliti oko tisuću ljudi.

Plan je predstavljen na događaju kojem su nazočili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, japanski veleposlanik u Srbiji Takahiko Katsumata i drugi.

>>>Scena iz Srbije

Kompanija je u četvrtak u Novom Sadu ceremonijalno otvorila ured i, uz druge aktivnosti, potpisala sporazum o strateškom savezništvu sa Sveučilištem u Novom Sadu.

Nidec u priopćenju navodi da na odluku o izgradnji tvornice utječe stezanje ekoloških standarda u Europskoj uniji koje snaži potražnju za visokoučinkovitim komponentama u različitim industrijama.

Plan početak gradnje predviđa za rujan ove, a završetak sredinom iduće godine. Novootvoreni ured i tvornica zajedno stvaraju 1,200 radnih mjesta.

>>>Srbija pokazala osnažene vojne snage, ruske lovce i kineske dronove | VIDEO

Tvornica će europska tržišta opskrbljivati dijelovima osmišljenima i proizvedenima u Srbiji, pišu iz Nideca čiji se proizvodi mogu pronaći u svemu; od tvrdih diskova i drugih elektroničkih uređaja, preko automobila do proizvodne opreme.

Pratite nas na Google vijestima