Biznis i ekonomija

Nizozemskim seksualnim radnicama i radnicima dopušteno pružanje usluga | COVID-19

Amsterdam, Red Lights; Foto: Erik Tanghe/Pixabay

Nizozemski radnici u industriji seksa ovaj se tjedan vraćaju na posao uslijed popuštanja epidemioloških mjera uvjetovanih pandemijom bolesti COVID-19, najavio je u ponedjeljak ministar zdravstva Hugo de Jonge.

Prostitucija je legalna u Nizozemskoj, ali su radnice i radnici s ograničenjima suočeni od sredine prosinca.

>>>Znameniti europski bordel Pascha proglasio bankrot

Vlasti su tijekom “zaključavanja” dijelu zaposlenih s valjanim ugovorima o radu pružile ograničenu financijsku podršku, uz dokaz o padu prihoda za najmanje 20%.

“Moramo ostati pažljivi”

De Jonge je rekao da su stupanj procijepljenosti i učestalost virusa na razini koja omogućuje šire popuštanje mjera. U srijedu se stoga otvaraju i parkovi, zoološki vrtovi, teretane i bazeni na otvorenom. Javne knjižnice s radom bez ograničenja započinju u četvrtak.

Daljnji koraci, kakvi su otvaranje muzeja ili dopuštanje rada ugostitelja u zatvorenim prostorima, mogu se očekivati u sljedeća tri tjedna, najavio je ministar.

>>>6 od tisuću osoba u Hrvatskoj uhvaćeno u nekom obliku sužanjstva: istraživanje

“Ovo je trenutačno odgovoran korak, ali moramo ostati pažljivi,” rekao je De Jonge o širem popuštanju mjera. “Mi vidimo značajan doprinos od cijepljenja. Ali još nismo na cilju,” dodao je.

Broj novootkrivenih zaraza u Nizozemskoj je od početka svibnja pao za četvrtinu, nakon što je u travnju dosegao ponajveće razine od prvog vala u veljači i ožujku prošle godine. Povoljan trend je smanjio pritisak na bolnice u kojima se broj COVID-19 pacijenata s tjedna na tjedan smanjio za 10%.

Nizozemska je s populacijom od 17 milijuna ljudi od početka pandemije službeno zabilježila oko 1.6 milijun zaraza i više od 20,000 mrtvih, navodi Reuters.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Nizozemskim seksualnim radnicama i radnicima dopušteno pružanje usluga | COVID-19 […]

Comments are closed.