PolitikaPreporučeno

‘No pasaran!’: Peović u žestokoj noti odbacila poziv Andreja Plenkovića

Katarina Peović; Foto: Edvard Šušak/Hina

Saborska zastupnica Katarina Peović u utorak je ispred Radničke fronta odbacila poziv na sastanak u Vladi s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Odgovor Peović na poziv prenosimo u cijelosti:

“Plenković bi da se stvori politički konsenzus oko mjera koje se sprema povući kako bi navodno ‘sanirao krizu’. Saniranje krize za HDZ znači legitimaciju za promjene koje dugo žele provesti i na koje ih interesne skupine potiču.

Nakon što je Plenković ‘krizu rješavao’ tako da su se potpore uplaćivale tvrtkama čiji su vlasnici prošle godine imali milijunske dobiti, sada se ustanovilo da su neki od njih čak i HDZ-u na izborima uplaćivali donacije.

>>>Ćorić uzgred otkrio da su primatelji pomoći za očuvanje radnih mjesta donirali SDP i HDZ: ¯\_(ツ)_/¯

Tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, koja je kupila kompleks Kamensko, uplatila je iznos od 30 tisuća kuna. Radnik je primio do sada ukupno potpore preko milijun kuna! Aquaestil plus registrirana za proizvodnju i trgovinu je uplatila HDZ-u 20 tisuća kuna dok su od premijera iz te iste stranke dobili ukupno 2,9 milijuna kuna potpore.

Općenito donacije HDZ-u mogu poslužiti kao popis interesnih skupina čije ćemo apetite zadovoljavati navodno neophodnim ‘bolnim rezovima’. Agroproteinka, tvrtka u vlasništvu brata još uvijek aktualnog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić Radmana (u kojoj je zaposlena i supruga ministra i to s plaćom od 13.500 kuna!), HDZ-u je uplatila oko 27 tisuća kuna! Popis je beskrajan.

I sada bi Plenković još, k tome, da se stvori konsenzus oko poteza i scenarija koje možemo samo nagađati uzmemo li u obzir da je u prvim danima korona krize u medije procurio prijedlog Vlade koji bi praktički suspendirao odredbe Zakona o radu, zbog čega je oštrim pismom Plenkoviću reagirala i Europska konfederacija sindikata (ETUC).

>>>Teška osuda Plenkovića i Vlade zbog namjere suspenzije radničkih i socijalnih prava u RH: ETUC

Svaka politička stranka čiji čelnici nakon najavljenog sastanka izađu s ‘pomirljivim porukama’ suodgovorna je za ono što će nastupiti.

Što se nas tiče. Odgovor je jasan. Nema konsenzusa za rezanje radničkih plaća, nema konsenzusa za otpuštanja, nema konsenzusa za opraštanje poreza najbogatijima, nema konsenzusa za privatizaciju zdravstva.

No pasaran!”

Premijerov poziv je danas ispred platforme Možemo! odbacio i saborski zastupnik Tomislav Tomašević, rekavši da ga “jedan na jedan” poziv podsjeća na političku trgovinu.

Comments (1)

  1. […] ‘No pasaran!’: Peović u žestokoj noti odbacila poziv Andreja Plenkov… 14/07/2020 […]

Comments are closed.