PolitikaPreporučeno

Nov, tmuran i mučan rekord – u 24 sata umrle 42 osobe: COVID-19 | 8. studeni | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2543 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su 42 osobe, što je drugi dan zaredom najviše smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 15.678, a među njima je 1396 pacijenata na bolničkom liječenju, 66 više nego jučer, od kojih je na respiratoru 145, 17 više nego jučer.

>>>Umrlo 35 osoba, najviše od početka epidemije: COVID-19 | 7. studeni | detalji

Od početka epidemije, ukupno je zabilježeno 67.247 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 794 umrle. Ukupno se oporavilo 50.775 osoba, od toga 2365 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 31.427 osoba.

Do danas je ukupno testirano 559.016 osoba, od toga 8787 u posljednja 24 sata.

Još 56 novozaraženih u Sisačko-moslavačkoj županiji

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata potvrđeno 56 novozaraženih osoba koronavirusom, a najviše ih je s kutinskog područja.

Kako je priopćeno iz Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o 31 osobi s područja Kutine, 13 osoba s područja Siska, a četiri osobe s područja grada Popovače. Po dvije osobe su  područja  Petrinje, Novske i općine Velika Ludina, te po jednoj osobi s područja Gline i Jasenovca.

Iz Stožera se ponovo apelira na sve žitelje županije da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera u cilju sputavanju pandemije.

U Istri 76 novozaraženih, jedna osoba umrla u pulskoj bolnici

Novih 76 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri tijekom protekla 24 sata, a u pulskoj bolnici umro je 75-godišnji muškarac, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 536 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 76 novozaraženih osoba s područja županije. Za 58 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u osam slučajeva epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to tri osobe iz Slovenije, dvije iz Slavonije te po jednu iz Zagreba, Rijeke i Italije” –  naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je da se u epidemiološkoj obradi nalaze deset  osoba.

U pulskoj Općoj bolnici u subotu je umrla jedna osoba oboljela od covida-19. Riječ je o  75- godišnjaku iz Umaga sa značajnim kroničnim bolestima.

U međuvremenu su izliječene 74 osobe te je trenutno u Istri 455 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba,  a u mjerama samoizolacije 414 losoba.

Načelnik Kozlevac je još jednom apelirao na građane da budu odgovorni i disciplinirani, ali je i naglasio problem obiteljskih okupljanja odnosno druženja u užoj i široj obitelji te kontakti ostvareni u poslovnim prostorijama zbog nepridržavanja osnovnih preventivnih epidemioloških mjera.

“To su trenutno dva najveća problema s kojima se suočavamo i koje možemo riješiti isključivo odgovornošću građana. Strpimo se malo, sada je vrijeme da budemo odgovorni i da slijedimo upute nadležnih zdravstvenih institucija. To je jedini način na koji se možemo učinkovito boriti protiv koronavirusa” – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

U Zagrebačkoj županiji 87 novih slučajeva covida-19

U Zagrebačkoj županiji tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U odnosu na podatke od jučer, ozdravilo je 11 osoba. Trenutno su aktivna 2424 slučaja.

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole. U jednom domu za starije sa šireg jaskanskog područja pozitivno je 11 štićenika, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Od početka epidemije evidentirano je 4490 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 2038 osoba, a 28 osoba je umrlo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 44 zaraze

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 54 osobe su izliječene, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je dvadeset osoba iz Dubrovnika, šest iz Orebića, po pet iz Vela Luke, Konavala i Župe dubrovačke, po jedna iz Smokvice i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 16 osoba ženskog spola, a za njih 21 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 54 izliječene osobe njih 23 je iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, sedam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, po dvije iz Blata i Ploča te po jedna iz Korčule, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Trpnja.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se pedeset i dvije osobe. Osam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su četiri bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok su četiri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 926 osoba. Od jučer obrađen je 161 uzorak, a od početka pandemije ukupno 20 882.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

BBŽ: 10 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe umrle

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju.

Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Zrinski Topolovac. U samoizolaciji su 794 osobe.

U protekla 24 sata umrle su dvije osobe s koronavirusom te je tako ukupno 27 smrtnih slučajeva na području Bjelovarsko-bilogorske županije povezanih s covidom-19 od početka pandemije.

U Zagrebu 461 novozaražena osoba

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježena 461 novozaražena osoba, trenutno je 3514 aktivnih slučajeva, a umro je jedan korisnik doma za starije, objavio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Epidemiolozi su uspješno kontaktirali 347 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 632 osobe.

Od 347 obrađenih pozitivnih osoba, 98 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 126 osoba su kontakti pozitivnih osoba, tri su osobe doputovale iz BiH, Srbije i Rusije, a 21 osoba je štićenik ili djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Za 26 osoba obrada je još u tijeku. Kod devet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod jedne osobe tijekom vjerskih događanja.

Liječnici školske medicine obrađuju 56 djece školske dobi, a liječnici obiteljske medicine završili su obradu za sedam osoba.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika, tri zdravstvena i jednog nezdravstvenog djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 14 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 121 učenika osnovnih te 248 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 13 osoba.

U protekla 24 sata Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obavio je 1232 testiranja.

Rekordan broj novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 227 slučajeva zaraze koronavirusom, najviše dosad u jednom danu od početka epidemije, a u osječkom KBC-u od posljedica zaraze umrle su dvije osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo obrađena su ukupno 604 uzorka, od kojih je 227 bilo pozitivno na koronavirus.

Grad Osijek i prigradska naselja broje 107 novozaraženih, što je također najviše u jednom danu od početka epidemije, Našice 20, Donji Miholjac i Đakovo po 17, Valpovo 16, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, priopćeno je iz Stožera.

Tijekom posljednjih 24 sata u osječkom KBC-u umrli su 61-godišnjak iz Čepina i 56-godišnjak iz Belog Manastira, koji su, uz covid-19, imali i druge komorbiditete.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 160 osoba, 28 u Općoj županijskoj bolnici Našice,  a 132 u osječkom KBC-u, od kojih su 22 osobe na respiratoru, navode u Stožeru.

Na području Županije u samoizolaciji se danas, prema evidenciji Epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo, nalazi 4878 osoba.

Policija je tijekom posljednja 24 sata obavila 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno nit jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije, ističu u Stožeru.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 129 novozaraženih, tri osobe umrle

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 129 novih pozitivnih osoba na covid-19, a tri su osobe umrle, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 26 osoba je iz Vinkovaca, 22 iz Vukovara, 11 iz Županje, osam iz Ivankova dok preostale novooboljele osobe dolaze iz još 35 mjesta u toj županiji.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolilo je 2588 osoba, od kojih je 2075 osoba izliječeno, a umrlo je 37 osoba.

Trenutno su hospitalizirane 53 osobe, dok se u samoizolaciji nalazi 885 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 266 osoba, te je do sada  testiranih osoba na području županije 19335, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji novozaraženih 173, umrlo četvero ljudi

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 173 novozaražene osobe, testirano je 580 osoba, a umrle su četiri osobe, doznaje se se iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu i riječke bolnice.

Ozdravile su 194 osobe, pa su u županiji sada aktivna 1434 aktivna slučaja Covida-19.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimira Mićović rekao je da broj aktivnih slučajeva u županiji u zadnjih nekoliko dana stagnira, odnosno polako pada te da je udjel starijih osoba u ukupnom broju zaraženih danas 23 posto.

Prema podacima iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, u toj bolnici se od Covida-19 liječi 66 bolesnika, a u posljednja 24 sata umrle su četiri osobe, dvije rođene 1935. godine, jedna 1936. i jedna 1926. godine.

Na Klinici za infektivne bolesti su 23 bolesnika, u zgradi Klinike za otorinolaringologiju smješteno je 16 pacijenata, a na Covid odjelu na Sušaku je 13 bolesnika.

U respiracijskom centru liječi se 14 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru.

KKŽ: 69 novih slučajeva zaraze, jedna osoba umrla

Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 69 novih slučajeva oboljenja od covida-19, a jedna je osoba umrla, objavio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih upravo traje.

Ozdravilo je 33 ljudi, a u koprivničkoj Općoj bolnici umrla je je jedna zaražena osoba.

Na tom je području trenutno 309 ljudi zaraženih koronavirusom od kojih 17 na bolničkom liječenju.

Od početka epidemije na području Podravine i Prigorja ukupno je zabilježeno 976 slučajeva zaraze.

U Karlovcu u nedjelju 66 novih slučajeva zaraze, četvero umrlih

U nedjelju je u evidenciju oboljelih od covida-19 u Karlovačkoj županiji upisano 66 novih slučajeva zaraze, a četiri su osobe umrle, tri u karlovačkoj i jedna u ogulinskoj bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Karlovcu su umrle dvije žene u dobi od 83 i 86 godina i muškarac od 80 godina, a u Ogulinu jedan 90-godišnjak.

Covid-19 potvrđen je za 31 osobu iz Karlovca, kod 15 iz Ogulina, iz Barilovića i Duge Rese kod njih četiri, Ozlja tri, Netretića dva, a po jedan je novi slučaj u Draganiću, Vojniću, Plaškom, Josipdolu, Ribniku, Bosiljevu i Generalskom Stolu.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 44 pacijenta, dva pacijenta su na respiratoru, četiri su novoprimljena,  jedan otpušten sa bolničkog liječenja, a tri su na žalost umrla. Umrle su dvije žene u dobi od 83 i 86 godina te 80-godišnji muškarac.

U samoizolaciji se nalazi ukupno 43 zaposlenika bolnice od kojih 32 zdravstvena i 11 nezdravstvenih.

U samoizolaciji je 30 djelatnika bolnice, a ukupno gledajući u samoizolaciji su 602 osobe.

Jedan je noćni klub u Karlovcu dobio prekršajni nalog zbog nepoštivanja protuepidemijskih mjera, a nadzor su obavili inspektori Stožera Civilne zaštite u čijem su timu bili i inspektori Državnog inspektorata i policijski službenici.

Nadzor je obavljen i nad više karlovačkih kafića, ali nisu utvrđene nepravilnosti ili prekoračenja radnog vremena.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji od covida-19 oboljelo 1.619 ljudi, a 31 je osoba umrla.

U Ličko-senjskoj županiji jedna umrla osoba i 20 novooboljelih

Od covida-19 je u Ličko-senjskoj županiji jedna osoba (76) umrla i to u gospićkom Domu za starije i nemoćne, a kod 20 je osoba u posljednja 24 sata potvrđena zaraza novim koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Od novooboljelih osam ih je iz Gospića, pet iz Senja, četiri iz Otočca, dvoje iz Korenice i jedan iz Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 662 osobe, 120 je aktivnih slučajeva, 516 izliječenih, a 26 osoba je umrlo.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 68 osoba.

U samoizolaciji je 286 ljudi.

Varaždinska županija – 254 novozaraženih, troje umrlih

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 254 nova slučaja zaraze, a umrle su dvije starije i jedna osoba srednje životne dobi, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Ističu kako je tijekom posljednjih tjedan dana u Varaždinskoj županiji evidentirano ukupno 1516 novih slučajeva čime je sedmodnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika već dostigao brojku 900.

Na bolničkom liječenju ukupno je 119 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 73 osobe na odjelu infektologije u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a 31 osoba u Klenovniku.

Stožer je priopćio da su sve tri osobe koje su umrle bolovale i od drugih teških popratnih bolesti.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 1789, s obzirom na to da je 86 osoba otpušteno s kućnog liječenja.

U Varaždinskoj županiji je od početka pandemije do danas evidentirano ukupno 3225 slučajeva zaraze.

Zadarska županija – 35 novozaraženih

U posljednja 24 sata koronavirusom se u Zadarskoj županiji zarazilo novih 35 osoba i ponovno je u većini riječ o kontaktima s prije oboljelima od covida-19, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima 19 ih je iz Zadra, po dvoje iz Novigrada, Poličnika, Vira i Zemunika Donjeg te po jedna osoba s područja Benkovca, Biograda, Paga, Obrovca, Nina, Bibinja, Polače i Sukošana.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 268 uzoraka, a aktivni nadzor provodi se nad 1103 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 27 bolesnika, od kojih je petero na respiratoru, dok se Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu liječi osmero pacijenata.

Od početka epidemije na području Zadarske županije oboljelo je više žena nego muškaraca, najviše u dobi od 21 do 30 godina te osobe između 41 i 50 godina starosti. Najmanje oboljelih je do 10 godina života te starijih od 81 do 100 godina.

Policija je evidentirali četiri kršenja samoizolacije.

Međimurska županija – 116 novozaraženih, četvero umrlih

U protekla 24 sata u Međimurskoj je županiji 116 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a četiri su osobe umrle, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, uz napomenu da u Županijsku bolnicu Čakovec uskoro stižu još tri respiratora.

Broj slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je ukupno 1.112, a od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 2.626 osoba pozitivnih na koronavirus. Do sada su umrle 33 osobe, a oporavila se 1.481 osoba.

Trojica muškaraca koji su umrli u protekla 24 sata  starosti su 71, 67 i 78 godina, a žena u dobi od 86 godina i prema informacijama Stožera sve su to bile osobe s teškim dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus pozitivan je jedan liječnik i 20 medicinskih sestara, a u samoizolaciji je dvoje liječnika i 15 medicinskih sestara.

Proteklih dana ustanove koje pružaju zdravstvenu i socijalnu skrb u Međimurskoj županiji dobile su novi kontingent zaštitne opreme koja je distribuirana i stavljena na korištenje u cilju sigurnosti zdravstvenih radnika, pacijenata i štićenika domova za starije i nemoćne osobe, a Međimurska županija pokrenula je nabavu dodatna dva respiratora za Županijsku bolnicu Čakovec, dok će Grad Prelog nabaviti još jedan respirator.

Iz Stožera su izvijestili i kako je tijekom petka poslijepodne iz proračuna Međimurske županije podmiren dio duga prema veledrogerijama kako bi se spriječila obustava lijekova za onkološke bolesnike.

Split: u županiji 225 novooboljelih, dvoje umrlih

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji 225 je novooboljelih osoba, a dvije su umrle u KBC-u Split, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 858 obrađenih testova danas je 225 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 82, Kaštela 30, Solina 27, Sinja 25, Podstrane osam, Trilja pet, Omiša, Muća, Ciste Provo i Dugog Rata po četiri.

Po troje ih je u Dugopolju i Klisu, po dvoje u Imotskom, Trogiru, Podgori, Sestanovcu, Hrvacama, Jelsi i Dicmu, te po jedan u Makarskoj, Starom Gradu, Supetru, Vrgorcu, Vrlici, Bolu, Baškoj Vodi, Brelima, Okrugu, Prološcu, Šolti i Zmijavcima.

“Od ukupnog broja novooboljelih osoba 106 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2053 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 108 covid pozitivnih osoba, dok se 11 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrle su dvije osobe, 81-godišnji muškarac i 82-godišnja žena. Oboje su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju”, istaknuli su u Stožeru.

U Zagorju 117 novozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata za 117 novih osoba potvrđena je zaraza koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih i ovoga je puta s područja grada Krapine, ukupno 12, iz općina Bedekovčina i Marija Bistrica po 10, a po 8 novopozitvnih je s područja Oroslavja i Đurmanca.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije je 1.099, a u samoizolaciji je 889 osoba, priopćili su iz Stožera.

Virovitičko-podravska županija sa 17 novozaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije 17 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju navečer Županijski stožer Civilne zaštite.

U Virovitici i Slatini je po pet zaraženih osoba, u Sopju četiri, u Špišić Bukovici dvije i u Čađavici jedna.

Na liječenju u virovitičkoj Općoj bolnici Virovitica 18 je oboljelih. U KBC-u Osijek su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi su u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka epidemije u Virovitičko-podravskoj županiji zaraženo je 912 osoba, a umrlo je 17.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (3)

  1. […] Nov, tmuran i mučan rekord – u 24 sata umrle 42 osobe: COVID-19 | 8. stude… 08/11/2020 […]

  2. […] >>>Nov, tmuran i mučan rekord – u 24 sata umrle 42 osobe: COVID-19 | 8. studeni | detalj… […]

  3. […] >>>Nov, tmuran i mučan rekord – u 24 sata umrle 42 osobe: COVID-19 | 8. studeni | detalj… […]

Comments are closed.