PolitikaPreporučeno

O tempora, o mores! Premijer nam se boostao pa ga sad vrijeđaju i sprdaju po Twitteru

Foto: @AndrejPlenkovic

Premijer Andrej Plenković objavio je u srijedu kako je u konzultaciji s liječnicima primio booster dozu cjepiva, i to nakon što je prebolio koronavirus i primio dvije doze cjepiva.

>>>Plenković pozitivan na koronavirus

“Dodatna doza osobito je važna u okolnostima omikrona”, napisao je na Twitteru u polo majicu odjeven Plenković uz marketinšku poruku: “#CijepiSe i iskoristi #Booster za zaštitu od težih oblika #COVID19!”

Nejasno je zašto premijer na cijepljenje i docjepljivanje protiv omikrona poziva nakon što su proizvođači rekli da je on pobjegao od njihova cjepiva pa rade na novom proizvodu koji će na tržištu biti dostupan oko ožujka. Tajming se čini osobito loš za našeg retoričkog stručnjaka jer koincidira s crticom N1 da je u dosadašnjem tijeku pandemije u Hrvatskoj zabilježeno 166621 zaraza cijepljenih, od kojih se više od 80% odigralo po dolasku omikrona.

>>>koliko je opasan omikron?

Grabancijaš se brine da će premijer, možebitno i da okuraži populaciju, posegnuti i za tom, omikron dozom a primanje cjepiva u tempu bržem od preporuka nije zdravo.

Dokoni čitatelji mogu se zabaviti i feedbackom koji je premijer zaslužio na Twitteru, uz napomenu da su zločesti komentari izostavljeni:

Grabancijaš/Hina

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>O tempora, o mores! Premijer nam se boostao pa ga sad vrijeđaju i sprdaju po Twitteru […]

Comments are closed.